08:00 04.12.2019

Комітет з розвідки Палати представників США проголосував "за" доповідь щодо імпічменту

2 хв читати
Комітет з розвідки Палати представників США проголосував "за" доповідь щодо імпічменту

Комітет з розвідки Палати представників США у вівторок підтримав доповідь про імпічмент, тепер її напрвлять до юридичного комітету, повідомляють місцеві ЗМІ.

Зазначається, що в ході голосування 13 законодавців виступили на підтримку доповіді, 9 проти.

Раніше комітет з розвідки палати представників США опублікував доповідь стосовно процесу імпічменту Трампа. Доповідь була підготовлена за підсумками декількох слухань з американськими чиновниками в листопаді.

Конгресмени в доповіді виділили два основних напрями, за якими, на їхню думку, Трамп допустив серйозні порушення. Перше з них вони охарактеризували як "неналежне виконання обов'язків". У доповіді підкреслюється, що доказів неналежного виконання обов'язків Трампом - "безліч".

Друга група порушень, що фігурує в доповіді - це обструкція розслідування Палати представників. У документі наголошується, що Трамп заблокував надання свідчень низкою чиновників, а також - передачу конгресменам документів.

Комітет з розвідки Палати представників США вважає, що Трамп в ситуації з розслідуванням проти колишнього віце-президента США Джо Байдена в Україні намагався використовувати свої повноваження, щоб отримати перевагу на виборах 2020 року, йдеться в доповіді.

"Процедура імпічменту щодо 45-го президента Сполучених Штатів Дональда Трампа виявила спроби президента Трампа, що тривали місяцями, використовувати повноваження, щоб домогтися іноземного втручання йому на користь на виборах 2020 року", - говориться в доповіді.

У США цієї осені демократи ініціювали процедуру імпічменту Трампа. Причиною для розглядів стало повідомлення американського інформатора про те, що Трамп намагався переконати президента України Володимира Зеленського почати розслідування стосовно сина одного зі своїх ймовірних конкурентів на виборах президента США Джо Байдена - Гантера.

Комітет з розвідки Палати представників США у вівторок проголосував за те, щоб опублікувати доповідь про процес імпічменту Трампа.

Публікація цієї доповіді означає, що тепер робота з питання про імпічмент Трампу остаточно переходить від комітету з розвідки в юридичний комітет.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА