18:54 06.12.2019

Рабінович: Українська делегація під час "нормандської зустрічі" має зробити все, щоб настав мир

2 хв читати
Рабінович: Українська делегація під час "нормандської зустрічі" має зробити все, щоб настав мир

 Делегація України на переговорах "нормандського формату" має зробити все можливе для встановлення миру за кращих умов, заявив співголова фракції "Опозиційна платформа - За життя" ("ОПЗЖ") Вадим Рабінович.

"Наша політична сила повністю підтримує всі дії влади, спрямовані на встановлення миру в Україні. Ми вимагаємо від української делегації зробити все, щоб війна у нашій країні закінчилася. Також просимо їх не боятися страшилок про Мінські угоди, які розповідають в нашій країні, тому що всі домовленості підписувала не оця влада, але розсьорбувати потрібно Зеленському. Кричать наразі на керівництво нашої країни ті, хто підписував всі ці "формули Штайнмаєра" та "Мінськ-2". Я це теж не підписував, але нині нам потрібен мир, і представники України у "нормандському форматі" зобов'язані зробити все, щоб його досягти", - наводить текст заяви нардепа прес-служба "ОПЗЖ".

Рабінович уточнив, що не може розголошувати деталей розмови із представниками влади та інших фракцій, яка відбулася у п'ятницю, оскільки витік інформації може зіграти на користь іншої сторони переговорів.

"Повірте, та позиція, яку зайняла наша делегація, жодного відношення до здачі національних інтересів не має, жодних "червоних ліній" влада не переступає, але готовність до компресів я б оцінив "50 на 50". А ось ті, хто приніс війну в нашу країну, - і кричать наразі про здачу інтересів країни", - заявив він.

Одним із важливих питань зустрічі стане обмін утримуваними особами у форматі "всіх на всіх", наголосив Рабінович. Він вважає, що обмін має відбутися за будь-яких обставин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА