13:24 08.12.2019

Завищені очікування від переговорів у Парижі можуть принести післясмак розчарування - прес-секретар Зеленського

2 хв читати
Завищені очікування від переговорів у Парижі можуть принести післясмак розчарування - прес-секретар Зеленського

На переговорах лідерів країн "нормандського формату" (Україна, Німеччина, Франція, РФ), запланованих на 9 грудня у Парижі, Німеччина і Франція виступлять союзниками України, відзначає прес-секретар президента України Володимира Зеленського Юлія Мендель.

"Ми в складній ситуації, але ми летимо в Париж з дуже сильною позицією. У нас є сильні союзники - Німеччина і Франція, у нас є підтримка на міжнародній арені, серед іншого і від США та Великої Британії. Але найважливіший наш союзник - це український народ, який хоче закінчення війни", - написала Мендель на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

При цьому вона застерегла від завищених очікувань від переговорів. "10 грудня війна на Донбасі не закінчиться, це правда. Завищені очікування від "нормандії", як її вже охрестили в народі, можуть принести присмак розчарування. Але згадайте: за останні три роки прогресу в закінченні війни майже не було. Ми просто щодня поповнювали архіви статистики обстрілів, поранених і вбитих", - написала прес-секретар глави держави.

Мендель зазначила, що "всі мирні ініціативи Володимира Зеленського супроводжувалися протестними акціями", і пише, що "на мітинги проти вигаданої капітуляції" людей виводять "скепсис і страхи".

Як повідомлялося, 9 грудня в Парижі відбудеться зустріч лідерів країн "нормандського формату" (України, Німеччини, Франції та РФ із урегулювання ситуації на Донбасі.

Парламентські фракції "Європейська солідарність", "Голос" і "Батьківщина" у Верховній Раді закликали небайдужих українців вийти в неділю, 8 грудня, на акцію в центрі Києва з вимогою не допустити здачі національних інтересів під час паризької зустрічі. Пізніше з'явилася інформація, що віче "Червоні лінії" відбудеться на Майдані Незалежності і розпочнеться о 13:00.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА