18:48 08.12.2019

Пристайко перерахував ключові складові позиції української сторони на нормандському саміті в Парижі

2 хв читати
Пристайко перерахував ключові складові позиції української сторони на нормандському саміті в Парижі

Основна "червона лінія" української делегації на чолі з президентом країни Володимиром Зеленським на майбутньому саміті лідерів країн "нормандської четвірки" в Парижі - повернення під контроль української влади всієї території країни в межах її міжнародно-визнаних кордонів, підкреслює глава МЗС України Вадим Пристайко.

"Завтра нормандський саміт. Ми їдемо, в першу чергу, заради наших полонених в російських в'язницях і заради наших громадян на окупованих територіях. Наша головна червона лінія, від якої не відступимо ні на один міліметр, - міжнародно визнаний державний кордон України", - написав Пристайко в своєму акаунті в Твіттері в неділю ввечері.

Через деякий час глава МЗС України перерахував головні елементи позиції української сторони на переговорах "нормандської четвірки".

"Повне і постійне припинення вогню, наш контроль над кордоном єдиної неподільної держави, роззброєння і виведення незаконних збройних формувань, місцеві вибори за нашим законодавством - основні елементи позиції на завтра. Неважливо, за загальним столом переговорів ("четвірки"- ІФ) або тет- а-тет (між президентами України і Росії - ІФ)", - написав Пристайко в своєму Твіттері.

Раніше в неділю голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що в ході переговорів лідерів країн "нормандського формату" будуть дотримані всі "червоні лінії", а результатом переговорів стане повернення нині непідконтрольних уряду територій під юрисдикцію держави.

"Завтра відбудуться переговори в "нормандському форматі" і від їх успішності залежить майбутнє країни. Цього дня не повинно бути політики і боротьби - тільки державна позиція для України. Червоні лінії будуть дотримані, а наші території - повернуті. Підтримую президента і вірю в перемогу України", - написав Разумков на своїй сторінці в соцмережі Facebook у неділю вранці.

Як повідомлялося, 9 грудня в Парижі відбудеться зустріч лідерів країн "нормандського формату" (Україна, Німеччина, Франція та РФ) щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чутки про комунальний колапс у Києві – фейк

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА