19:54 10.12.2019

Нардеп Рабінович про переговори в Парижі: Ми чекали прориву, а отримали декларацію про наміри

2 хв читати
Нардеп Рабінович про переговори в Парижі: Ми чекали прориву, а отримали декларацію про наміри

Зустріч лідерів країн "нормандського формату" (Україна, Німеччина, Франція, РФ) в Парижі в понеділок не принесла в Україну мир, а це значить, що президент України Володимир Зеленський не виконує свої передвиборчі обіцянки, вважає народний депутат, співголова фракції "Опозиційна платформа - За життя" Вадим Рабінович.

"Я, як і багато моїх співвітчизників, цієї ночі не спав, бо чекав головного - миру. Саме за мир всі українці віддавали свої голоси, коли вибирали Зеленського ... Результатом зустрічі мав стати мир. І те, що ми бачимо, до миру не має жодного відношення. Замість прориву ми отримали чергову декларацію про наміри. Я вважаю, що це чергова капітуляція перед радикалами, це повне повторення гасел Парубія і Порошенка, це повна відмова від своїх передвиборчих обіцянок!", - сказав Рабінович в ефірі телеканалу "112 Україна".

Парламентарій зазначив, що в декларації минулої зустрічі лідерів чотирьох країн "написано те ж саме, що і зараз". "Так що ж змінилося? Вчора відбулася розмова про все ті самі обміни, які, безумовно, важливі і про які ми знали без цього саміту. Все це обговорювалося в телефонному режимі раніше!", - сказав Рабінович.

За його словами, Україна не може далі чекати миру, тому що без нього не буде розвитку, і висловив переконання, що замість чергових переговорів потрібно терміново встановити в країні мир.

"Ми не можемо обговорювати ще п'ять-шість років "формулу Штайнмаєра", коли на сході країни щодня гинуть люди. Вчора не було зроблено жодного кроку до миру навіть у порівнянні з Порошенком ... Я не просто розчарований зустріччю, у мене похололо серце через те, що відбувається, тому що я чекав, що Зеленський після саміту стане великим президентом ... Чому Зеленський йде на поводу у радикалів, а не встановлює мир, який він обіцяв мільйонам своїх співгромадян?", - підсумував питанням Рабінович.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА