17:11 17.12.2019

Ми не можемо говорити про амністію у випадку скоєння військових злочинів, злочинів проти людяності - Кориневич

2 хв читати
Ми не можемо говорити про амністію у випадку скоєння військових злочинів, злочинів проти людяності - Кориневич

Постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим, член робочої групи з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Комісії з питань правової реформи Антон Кориневич заявив, що амністія не може бути застосована стосовно людей, які скоїли військові злочини, злочини проти людяності на окупованих нині територіях Донбасу.

"Ми в робочій групі чітко розуміємо, що ми не можемо говорити про амністію, коли говоримо про скоєння військових злочинів, злочинів проти людяності та коли говоримо про інші серйозні порушення прав людини. Ні амністія, ні помилування, ні інші процедури у таких випадках, звісно, застосовуватися не можуть", - сказав Кориневич під час 11-го засідання Національної платформи "Діалог про мир та безпечну реінтеграцію" на тему: "Політика безпечної реінтеграції 2019-2020: попередні підсумки та перспективи" у Києві у вівторок.

Він наголосив, що питання про відповідальність людей, які не мають прямого стосунку до органів окупаційної адміністрації та незаконних збройних формувань, ставитися не буде.

"Безумовно, напевно, варто говорити про те, що є люди, які, так чи інакше, живуть на тимчасово окупованій території, працюють там, не мають прямого стосунку до органів окупаційної адміністрації та незаконних збройних формувань. Очевидно, питання про відповідальність ставити, можливо, ми і не будемо. А є люди, які очолюють якісь органи, діяли на шкоду територіальній цілісності та державному суверенітету України. Це вже інше питання", - пояснив Кориневич.

Крім того, він повідомив, що роботу над розробкою концепції перехідного правосуддя в Україні вже завершено.

"Власне, ми вже завершили розробку концепції перехідного правосуддя для України, яка стосується основ державної політики захисту прав людини в умовах подолання наслідків збройного конфлікту", - додав постпред президента в АРК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА