11:05 07.01.2020

Президент України поінформував держсекретаря США про плани щодо відновлення миру на Донбасі

2 хв читати
Президент України поінформував держсекретаря США про плани щодо відновлення миру на Донбасі

Президент України Володимир Зеленський у телефонній розмові поінформував держсекретаря США Майком Помпео про плани щодо відновлення миру на Донбасі, повідомила у вівторок прес-служба глави Української держави.

"Володимир Зеленський детально поінформував Майка Помпео про результати домовленостей, досягнутих під час нормандської зустрічі, а також про плани українського уряду щодо відновлення миру на сході України", - йдеться в повідомленні.

Помпео особливо відзначив звільнення полонених та привітав укладення важливого контракту на транзит газу в Європу, йдеться в прес-релізі.

Сторони обговорили загострення ситуації на Близькому Сході після атак на коаліційні сили в Іраку та нападу на американське посольство в Багдаді.

"Сторони погодилися, що будь-які подальші агресивні кроки можуть стати загрозою для стабільності в регіоні та глобальної безпеки. Президент України висловив занепокоєння можливим загостренням ситуації в Іраку та регіоні, якщо сили США та коаліції передчасно залишать країну", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Зеленський подякував за незмінну підтримку Сполучених Штатів у відновленні миру на сході України та поверненні Криму.

Президент України висловив особливу вдячність президенту США Дональду Трампу і Конгресу за рішення про надання фінансової та матеріальної допомоги сектору безпеки та оборони України.

"Домовлено, що ці та інші питання будуть детально обговорені під час зустрічі Володимира Зеленського та державного секретаря США", - йдеться в повідомленні.

Крім того, сторони обмінялися привітаннями з нагоди Різдвяних свят.

Раніше про телефонну розмову повідомив Держдеп США.

Держсекретар США Майк Помпео через ситуацію в Іраку прийняв рішення перенести на пізніший термін турне, під час якого він мав намір на початку січня відвідати Україну, Білорусь, Казахстан, Узбекистан та Кіпр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА