14:03 16.01.2020

Дубінський заявив, що не причетний до "плівок Гончарука"

2 хв читати
Дубінський заявив, що не причетний до "плівок Гончарука"

Народний депутат Олександр Дубінський (фракція "Слуга народу") заявив, що не причетний до оприлюднених у мережі записів, на яких, можливо, записано переговори прем'єр-міністра Олексія Гончарука з чиновниками Кабінету Міністрів і Національного банку.

"Я не маю до цього ніякого стосунку, й був також здивований, почувши ці плівки", - заявив Дубинський у четвер журналістам у кулуарах парламенту.

Як повідомлялося, раніше деякі Telegram-канали поширили аудіозапис, на якому кілька людей обговорюють підготовку доповіді щодо економічної політики президента, а також причини та наслідки підвищення курсу гривні. Людина з голосом, схожим на голос Гончарука, говорить про "примітивні" уявлення президента в економіці, а себе називає "профаном в економіці". Як стверджується, запис було зроблено 16 грудня, і в нараді брали участь, крім Гончарука, заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова, міністр фінансів Оксана Маркарова, заступник керівника Офісу президента Юлія Ковалів та інші.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" джерела у фракції "Слуга народу", запис активно обговорювався на засіданні фракції в середу ввечері. Лунали, зокрема, пропозиції про висловлення недовіри прем'єр-міністру, проте більшість їх не підтримала. Раніше Верховна Рада затвердила програму уряду, що унеможливлює його відставку в зв'язку з недовірою протягом року. Пізніше кілька Telegram-каналів повідомили також про подану прем'єр-міністром заяву про відставку.

Пізніше Ковалів спростувала свою участь у нараді. Прес-служба Кабінету Міністрів повідомила, що не має інформації про справжність поширеного аудіозапису, а інформація про заяву про відставку не відповідає дійсності. Сам Гончарук заявив, що проти команди президента й уряду "працює багато людей, яким хотілося б, щоб нам нічого не вдалося".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА