15:45 20.01.2020

Нардеп Гончаренко очікує внесення Зеленським до декларації його поїздки в Оман

2 хв читати
Нардеп Гончаренко очікує внесення Зеленським до декларації його поїздки в Оман

Народний депутат фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко зазначає, що президент України Володимир Зеленський має задекларувати свою поїздку в Оман у разі, якщо справді літав туди й відпочивав там своїм коштом.

"Коли Зеленський внесе витрати на "золоту" відпустку в Омані у свою декларацію? Чартерний літак, п’ятизірковий готель, пишні вечері – відпустка президента явно "потягнула" мінімум на 100 тисяч доларів. Помічник президента Андрій Єрмак переконує, що Зеленський відпочивав за власний кошт. У такому випадку за законом він зобов’язаний внести ці витрати у свою декларацію. Тож, Володимире Олександровичу, не забудь-те це зробити!" - написав Гончаренко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Він також повідомив, що підготував депутатський запит, "щоб якомога швидше розставити всі крапки над "і" в цій ситуації".

Відповідно до ст.52 закону "Про запобігання корупції", суб'єкт декларування - особа, уповноважена на виконання функцій держави або місцевого самоврядування - в разі істотної зміни майнового стану зобов'язана задекларувати зміни протягом 10 днів і внести дані до Єдиного держреєстру декларацій.

"У разі істотної зміни в майновому стані суб'єкта декларування, а саме отримання доходу, придбання майна або здійснення витрат на суму, що перевищує 50 прожиткових мінімумів, ... зазначений суб'єкт у десятиденний термін з моменту отримання доходу, придбання майна або здійснення витрат зобов'язаний повідомити про це Національному агентству", - йдеться в законі.

Відповідальність за неповідомлення про суттєві зміни в майновому стані визначена в ч.2 ст.172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення та передбачає накладення штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Раніше Гончаренко звернувся до Офісу президента з вимогою поінформувати, яким рейсом Зеленський літав до Оману й чи справді мешкав у готелі The Ritz-Carlton, перебуваючи в цій країні.

На початку року видання "Страна.ua" повідомило, що глава держави 2 січня після новорічного відпочинку в президентській резиденції "Синьогора" в Карпатах повернувся до Києва, відтак без розголосу відбув із сім'єю в Оман, де оселився в п'ятизірковому готелі на березі Оманської затоки неподалік столиці країни Маската. Видання також опублікувало фотографії Зеленського з відпочинку й повідомило, що глава охорони президента Максим Донець відлетів в Оман заздалегідь, щоб підготувати поїздку.

5 січня Офіс президента України у своєму Telegram-каналі повідомив, що Зеленський перебуває в Омані, куди він відбув разом із родиною рейсовим літаком за власні кошти, й там у нього заплановані зустрічі на найвищому рівні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА