14:16 22.01.2020

Тимошенко привітала українців із Днем соборності

2 хв читати
Тимошенко привітала українців із Днем соборності

У час, коли українська держава бореться за справжню незалежність ціною життів своїх воїнів, українцям як ніколи необхідний патріотизм, справжня самопожертва та високі ідеали, заявила лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко у замітці з нагоди Дня соборності, яку вона розмістила на своїй сторінці у Facebook.

"Останнім часом у сфері публічного політичного мовлення з’явилася така собі тема, яку я назвала б штучною "втомою від патріотизму"… Молоді та не дуже експерти, політологи й політики з екранів ТБ розповідають, що національне – не модне, національна ідея – рудимент, а патріотизм – наслідок неналежного виховання", - обурилася Тимошенко.

Лідер "Батьківщини" переконана, що така тенденція дуже небезпечна, адже у такий спосіб нам готують "анестезію" до часткової або повної втрати суверенітету.

"Не хлібом єдиним жива людина, і ми ніколи не збудуємо чесного, справедливого і вільного суспільства лише на меркантильних, банальних речових цінностях. День соборності України 22 січня – чудовий антидот для згаданої вище "втоми від державності". Серед усіх державних свят – це, можливо, найголовніше. Адже саме на єдності людей, держави, нації маємо побудувати те суспільство і ту країну, якої ми гідні. І саме єдності нам завжди не вистачало для успіху. Саме єдність нам і сьогодні потрібна, як ніколи", - наголосила політик.

Тимошенко впевнена, що завдання та виклики, які сьогодні стоять перед Україною, майже ті самі, що й століття тому, під час підписання Акта Злуки.

"Ми маємо нарешті подолати ті виклики та виконати вікові завдання. Три речі нам сьогодні необхідні для успіху - єдність, єдність, єдність! З Днем соборності! Зі святом!" - резюмувала Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА