15:50 28.01.2020

"Формула Штайнмаєра" - це механізм, який пов'язує питання особливого статусу з місцевими виборами на Донбасі - координатор політичної підгрупи в ТКГ

2 хв читати

Координатор робочої групи з політичних питань у Тристоронній контактній групі (ТКГ) П’єр Морель повідомив, що "формула Штайнмаєра" - це механізм, який пов'язує питання особливого статусу з місцевими виборами на Донбасі, і наголосив на гіперболізації цього питання в Україні.

"У 2019 році одним із досягнень нашої політичної підгрупи було узгодження так званої формули Штайнмаєра. Дозвольте відзначити одну річ, ми вже багато знаємо про гіперболізацію цієї "формули Штайнмаєра", що це призведе до травматичної ситуації, повністю припинить процес. Ні, це не так. (...) Це механізм, який пов'язує питання особливого статусу з місцевими виборами. Це спершу, а потім на постійній основі, після того, як видасть звіт БДІПЛ (Бюро з демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ - ІФ), коли вони проведуть оцінку, чи дотримувалися міжнародні стандарти проведення виборів", - сказав він у Києві у вівторок на конференції "ОБСЄ в Україні в 2019 році".

Морель додав, що завданням на майбутнє є внести додаткові правки до законодавства України, щоб імплементувати механізм "формули Штайнмаєра".

"Це та робота, на якій ми зосереджуємо наші зусилля нині в політичній підгрупі", - зазначив він.

"Формула Штайнмаєра" названа за іменем нинішнього президента ФРН, у минулому глави МЗС Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра. Вона передбачає, що до виборів закон про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО застосовуватимуть на тимчасовій основі, а після виборів і після виходу остаточної доповіді БДІПЛ ОБСЄ з визнанням про те, що ці вибори відбулися відповідно до демократичних принципів, закон набуде остаточної юридичної сили.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА