07:21 11.02.2020

Помічник Зеленського Єрмак вважає, що заступник голови адміністрації Путіна Козак більше налаштований на діалог з Україною, ніж Сурков

2 хв читати
Помічник Зеленського Єрмак вважає, що заступник голови адміністрації Путіна Козак більше налаштований на діалог з Україною, ніж Сурков

Помічник президента України Володимира Зеленського Андрій Єрмак вважає, що заступник глави адміністрації президента Росії, до недавнього часу віце-прем'єр РФ Дмитро Козак більше налаштований на діалог з Україною, ніж помічник Володимира Путіна Владислав Сурков.

"Я з ним зустрічався. Мені здається, він більше налаштований на діалог, і з тих питань, з яких я з ним комунікував, я можу сказати, що у нас було конструктивне спілкування, без якого, мабуть, не відбулося б те, що сталося (звільнення утримуваних осіб - ІФ)", - сказав він в інтерв'ю програмі "Реальна політика з Євгеном Кисельовим" на телеканалі "Україна 24", відповідаючи на питання про те, чи спілкувався він особисто з Козаком і чим той відрізняється від Суркова.

Єрмак також зазначив, що поки він бачив тільки указ про призначення Козака заступником голови адміністрації Путіна, але не бачив указу про звільнення Суркова з посади помічника президента РФ.

Помічник Зеленського вказав, що не хоче давати оцінку тому, чи дійсно у російської сторони є бажання вирішити ситуацію на Донбасі.

"Я переконаний в тому, що президент Зеленський щиро хоче припинити війну, і наша сторона сьогодні робить все необхідне для того, щоб це відбулося, на всіх рівнях, і в нормандському форматі, і в Мінську. Прогнозувати і давати оцінки, тобто з того боку бажання ... Напевно, якби зовсім не було бажання, то у нас не відбулася зустріч лідерів в Парижі. Напевно, якби зовсім не було бажання, не тривав би діалог в Мінську, складний, часом дуже складний, що заходить в глухий кут. Дуже складні бувають переговори в нормандському форматі", - вважає він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА