18:50 12.02.2020

Арахамія заявив, що його слова про відновлення постачань води до Криму було вирвано з контексту

2 хв читати
Арахамія заявив, що його слова про відновлення постачань води до Криму було вирвано з контексту

 Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що позиція фракції про відновлення водопостачання окупованого півострова Крим залишається незмінною, а його власні слова було вирвано з контексту.

"У нашій фракції ніколи не порушувалося питання про відновлення водопостачання до Криму. Наша позиція була і залишається незмінною – Автономна Республіка Крим є незаконно анексованою частиною України, відновлення суверенітету над якою ми будемо добиватися всіма законними способами", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook, коментуючи скандал, що розгорівся після його заяви щодо відновлення водопостачання Криму.

Арахамія також заявив, що дати таку відповідь його змусило формулювання запитання ведучого.

"Ідея про відновлення постачання води на півострів в обмін на виведення російських військ з Донбасу не моя. Якщо ви уважно подивитеся ефір, то побачите, що таку постановку питання озвучив ведучий і запитав, яка моя особиста думка з цього приводу. ... Питання було сформульовано так, ніби альтернативних варіантів не існує, і я відповів, що вважатиму це достатнім компромісом. І тричі повторив, що це моя особиста позиція", - наголосив він.

"Окремо хочу принести вибачення громадянам України, переселенцям, кримчанам, яких могли образити мої слова, навіть попри те, що вони були вирвані з загального контексту і насправді були трактовкою припущень, озвучених не мною", - додав Арахамія.

Раніше Арахамія в ефірі телеканалу "Прямий" сказав, що згоден відновити подання води з Дніпра до Криму в обмін на поступки з боку Росії на Донбасі. Новопризначений глава Офісу президента України Андрій Єрмак повідомив, що обговорить із ним цю заяву, й наголосив, що ніякі переговори про подання води на окупований півострів із російською стороною не проводяться.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА