13:08 14.02.2020

Лейтмотивом зустрічі президента з бізнесом стали рівні правила гри - Гетманцев

3 хв читати
Лейтмотивом зустрічі президента з бізнесом стали рівні правила гри - Гетманцев

Головною темою зустрічі президента з трьома найбільшими бізнес-асоціаціями, що відбулася 13 лютого, стало встановлення рівних правил гри і рівних умов роботи, за підсумками зустрічі сторони подадуть пропозиції до Офісу президента, повідомив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"Магістральною ідеєю від бізнесу були рівні правила гри, рівні умови ведення діяльності, прозорі та прості. Це має відображатися, зокрема, в забезпеченні права власності та доступу до справедливого суду, тобто у верховенстві права", - сказав він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, сторони обмінялися думками стосовно того, що відбувається, зокрема торкнулися програми детінізації економіки.

"І програма детінізації, і ухвалені Верховною Радою та урядом рішення знаходять розуміння у бізнесу. З іншого боку, бізнес висловив свої побажання на майбутнє і вказав на проблеми у сфері правового регулювання, оподаткування, комерційної діяльності. Президент почув. За підсумками наради буде надано письмові пропозиції президенту. Їх обробить Офіс президента", - прокоментував голова профільного комітету.

Окрім цього, представники бізнесу зачепили галузеві проблеми, висловили побажання представників окремих видів діяльності, додав він.

"Але весь бізнес зазначив - зрушення у кращий бік помітні, і це не якісь поверхневі сигнали, а показники того, що країна рухається в правильному напрямку", - наголосив Гетманцев.

"Ми обговорювали скорочення навантаження на фонд оплати праці - ми над цим нині працюємо. Розуміємо, що такий запит від бізнесу є. Порушували питання можливості об'єднання трьох платежів: ЄСВ, ПДФО, військового збору. Ця проблема не нова", - сказав парламентар у відповідь на запитання про те, які проблемні питання він помітив для себе під час зустрічі.

"Ще одна важлива тема, про яку сказав представник Спілки українських підприємців Володимир Цой: нещодавно ухвалені закони у сфері оподаткування потребують роз'яснювальної роботи у бізнес-середовищі. Навколо них вирує безліч міфів, створених противниками позитивних змін, детінізації, рівних правил гри. Щоб розвіяти їх, треба давати роз'яснення - тут ми не спрацювали через брак часу", - додав Гетманцев.

У свою чергу Європейська Бізнес Асоціація подякувала представникам влади за "відкритий діалог і готовність почути бізнес", а також підтримала пропозицію президента проводити щомісячні зустрічі для обговорення поточних питань.

Як повідомлялося, 13 лютого президент Володимир Зеленський провів зустріч у вузькому форматі з представниками Спілки українських підприємців (СУП), ЄБА та Американської торговельної палати. Там також були заступник глави Офісу президента Юлія Ковалів та Андрій Смирнов, голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, міністр економіки Тимофій Милованов, міністр фінансів Оксана Маркарова, міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель, бізнес-омбудсмен Марчін Свенчицький, а також перший помічник президента Сергій Шефір.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА