12:36 15.02.2020

Зеленський у Мюнхені подякував сенаторам США за підтримку України та висловив сподівання на збільшення військової допомоги

2 хв читати
Зеленський у Мюнхені подякував сенаторам США за підтримку України та висловив сподівання на збільшення військової допомоги

Президент України Володимир Зеленський на полях 56-ї Мюнхенської конференції з питань безпеки провів зустріч із сенаторами США Джеймсом Інхофом, Роджером Вікером, Джоном Бузменом, Кевіном Крамером, Джоном Келлі і Тімом Волбергом.

"Вдячний США за підтримку територіальної цілісності та суверенітету України. Ми віддані реформам, які поліпшать життя людей і доведуть, що Україна - надійний партнер", - написав Зеленський на сторінці в Твіттері в суботу.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента в суботу, Зеленський відзначив велике значення військової допомоги, яку Україна отримує від США, і висловив сподівання на збільшення її обсягів і розширення напрямків.

"Я відчуваю дуже позитивне ставлення Сполучених Штатів Америки до України. Для нас дуже важлива підтримка США", - наголосив президент.

Також глава держави зазначив, що Україна налаштована на проведення демократичних реформ, ефективної антикорупційної політики.

"Ми почали реформи в правоохоронній системі. Перезапустили Генеральну прокуратуру, триває велика атестація прокурорів, кілька тисяч прокурорів були звільнені. Їх перевіряють на сумлінність і професіоналізм. Ми також ініціювали багато економічних реформ. Але це все - тільки початок", - запевнив Зеленський.

Зазначається, що також на зустрічі йшлося про реформування сектору безпеки і оборони, зокрема оборонної промисловості за стандартами країн - членів НАТО.

"У нас буде повне перезавантаження "Укроборонпрому", щоб українські оборонні підприємства були ефективними, сучасними і прозорими. Якщо є проблеми, ми в постійному доступі, готові вирішувати всі питання", - сказав президент України.

Він поінформував делегацію сенаторів США про перебіг переговорного процесу з мирного врегулювання ситуації на Донбасі і висловив зацікавленість у більш активному залученні до нього США.

Також Зеленський запросив американських інвесторів в Україну і розповів про нові програми захисту і підтримки для розвитку бізнесу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА