17:45 18.02.2020

Сивохо повідомив про перенесення презентації Національної платформи примирення та єдності через загострення на Донбасі

2 хв читати
Сивохо повідомив про перенесення презентації Національної платформи примирення та єдності через загострення на Донбасі

Радник секретаря Ради безпеки та оборони України з питань реінтеграції та відновлення окупованих територій Донбасу Сергій Сивохо повідомив про перенесення презентації Національної платформи примирення та єдності, яку було заплановано на 19 лютого, через загострення ситуації на Донбасі.

"Цинічна провокація, щоб зірвати мирні ініціативи. Немає інших слів для того, щоб описати те, що сталося сьогодні в районі Золотого. Це було нелегко - ми сумнівалися і зважували "за" і "проти", але зрештою вирішили перенести презентацію Національної платформи примирення та єдності. Ще раз: не скасувати, а перенести!" - написав він у вівторок на своїй сторінці у Facebook.

"Продовжуємо працювати й налагоджувати діалог між простими людьми. Непублічно. Системно. Безперервно. Дякую за розуміння! Дату проведення презентації повідомимо пізніше. Стежте за анонсами", - зазначив Сивохо.

Як повідомлялося, 15 лютого радник секретаря РНБО Сивохо анонсував презентацію Національної платформи примирення та єдності.

Член "команди Сивохо" Іван Толкачов заявив, що презентація нової структури відбудеться 19 лютого: "Попередньо 19-го числа ми презентуватимемо Національну платформу примирення та єдності. Цю платформу створено в рамках виконання завдань, сформульованих президентом із гуманітарної політики реінтеграції Донбасу. Ми довго працювали разом із міжнародними експертами, разом із конфліктологами, політологами. Й тому народилася Платформа".

Як повідомлялося, в жовтні 2019 року Сивохо анонсував створення Національної платформи примирення та єдності для "пошуку діалогу на шляху до миру".

Сивохо тоді зазначив, що багато хто критикує президента України Володимира Зеленського за "недостатню жорсткість і категоричність, але він президент миру та діалогу".

Він вважає, що для повернення до складу України Донбасу та людей, котрі проживають на окупованих територіях, необхідно, як у родині, навчитися "розуміти, пробачати та просити вибачення".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА