13:56 21.02.2020

Зеленський про прибуття евакуйованих із Китаю: Вчора в деяких моментах здавалося, що Україна - це Європа, тільки епохи Середньовіччя

2 хв читати
Зеленський про прибуття евакуйованих із Китаю: Вчора в деяких моментах здавалося, що Україна - це Європа, тільки епохи Середньовіччя

Президент України Володимир Зеленський вважає, що четвергові події в Україні не повинні відбуватися в країні, яка є частиною Європи.

"Я хочу привітати, як президент, усіх українців, які повернулися вчора на батьківщину з китайського міста Уханя. Ми всі, я впевнений, бажаємо їм міцного здоров'я і віримо, що в найближчі тижні вони будуть удома, поруч зі своїми рідними та близькими", - сказав він, виступаючи у п'ятницю на церемонії нагородження переможців конкурсу на отримання грантів Українського фонду стартапів.

Зеленський зазначив, що "ми постійно говоримо, що Україна - це Європа".

"Так от, учора, відверто вам скажу, в деяких епізодах здавалося, що ми Європа епохи Середньовіччя, на жаль", - зазначив він.

"Не забуваймо всі, що ми всі з вами люди, а не… не хочу зараз підбирати неправильне слово...", - закликав Зеленський.

Президент вірить, що найближчим часом в Україні з'явиться дуже важливий і потрібний Україні та всьому світові стартап, який "навчить деяких громадян людяності, поваги, єдності та критичного мислення".

Як повідомлялося, з китайського Уханя було евакуйовано 45 українців, серед яких сім'я з 8-річним сином, молода пара, 20-річні студенти, а також 27 іноземців.

20 лютого стало відомо, що евакуйованих із Китаю розмістять у медичному центрі Національної гвардії України "Нові Санжари" в Полтавській області.

Місцеві жителі протестували проти такого рішення. Проїзду автоколони намагалися перешкодити. 24 найбільш агресивних громадян доправили до територіальних відділів Нацполіції. Згодом 23 затриманих відпустили додому, один залишився під вартою.

По медичну допомогу звернулися дев'ять правоохоронців і один цивільний, які постраждали внаслідок сутичок у Нових Санжарах.

Усіх евакуйованих розмістили в індивідуальних приміщеннях у медичному центрі Національної гвардії України "Нові Санжари" в Полтавській області, де вони перебуватимуть протягом 14 днів із забезпеченням суворого режиму санітарного епідеміологічного контролю і безпеки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА