20:33 24.03.2020

Необхідно посилити надання гуманітарної допомоги державам, які найбільше постраждали від пандемії Covid-19

2 хв читати
Необхідно посилити надання гуманітарної допомоги державам, які найбільше постраждали від пандемії Covid-19

Рада безпеки ООН має підтримати заклик генерального секретаря Антоніу Гутерреша до забезпечення безперешкодного міжнародного доступу до населення, що страждає або перебуває під загрозою поширення коронавріуса в умовах конфліктів, зокрема в Україні, заявляє міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Рада безпеки ООН має підтримати заклик генсекретаря до посилення надання гуманітарної допомоги державам, які найбільше постраждали від пандемії Covid-19, забезпечення безперешкодного міжнародного доступу до населення, яке страждає від чи перебуває під загрозою поширення коронавівусу в умовах конфліктів", - йдеться в заяві міністра, оприлюдненій на сайті МЗС України у вівторок.

Кулеба впевнений, що Рада безпеки ООН, на яку покладено головну відповідальність за підтримку міжнародного миру й безпеки, має невідкладно розглянути ситуацію з поширенням COVID-19 як загрозу міжнародному миру та безпеці, спонукати сторони до припинення вогню в усіх ситуаціях збройних конфліктів, зокрема в Україні, де російські окупаційні війська продовжують обстріли попри досягнуті домовленості, та вжити першочергових заходів із боротьби з поширенням COVID-19, передусім в умовах конфліктів, окрему увагу приділивши ситуації в зонах бойових дій та на окупованих територіях, зокрема України.

"Очікую, що Рада безпеки закличе до продовження зусиль із боротьби з COVID-19, забезпечуючи максимально можливий баланс між запровадженням термінових виключних заходів для відвернення загрози для націй із дотриманням засадничих прав і свобод людини", - зазначив Кулеба.

На його думку, ООН має продовжити приділяти центральну увагу найуразливішому населенню, посилити невідкладну взаємодію та координацію міжнародних зусиль для подолання пандемії Covid-19 та її наслідків, зокрема між структурами системи організації.

"Україна, населення якої страждає від збройної агресії, що триває, підтримує мирні заклики Генерального секретаря ООН в умовах стрімкого погіршення епідеміологічної ситуації з поширенням вірусу COVID-19 у світі", - наголосив Кулеба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА