14:43 08.05.2020

МЗС України закликало Грузію не ставити двосторонні відносини у залежність від процесу українських реформ

2 хв читати
МЗС України закликало Грузію не ставити двосторонні відносини у залежність від процесу українських реформ

Міністерство закордонних справ України закликало Грузію не ставити двосторонні відносини у залежність від процесу реформ в Україні.

"Подолання епідемії та стабілізація економіки є спільними завданнями для всіх європейців. Ці виклики вимагають від уряду України нових підходів і нестандартних рішень. Міхеіл Саакашвілі - громадянин України, має великий досвід та значні досягнення у здійсненні реформ, які широко визнані у світі. Відтак ми закликаємо наших грузинських друзів та партнерів зважати на викладені аргументи та не ставити двосторонні відносини у залежність від процесу реформ в Україні", - йдеться у коментарі МЗС України в п'ятницю.

У міністерстві також наголосили, що посла Грузії в Україні Теймураза Шарашенідзе не відкликали з України, а викликали для консультацій до столиці.

"Це не щоденна, але звична практика в дипломатичній роботі. Ми не вбачаємо у цьому рішенні жодної загрози для відносин між нашими дружніми державами. У нас багато спільних позицій і спільних викликів", - зазначили в МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві також запевнили, що робитимуть усе для того, щоб всебічно підтримувати розвиток українсько-грузинського стратегічного партнерства.

"Розвиток українсько-грузинського стратегічного партнерства - це воля наших народів і ми робитимемо все для того, щоб його всебічно підтримувати", - повідомило міністерство в коментарі.

Як повідомлялося, увечері 7 травня Саакашвілі було призначено головою Виконавчого комітету реформ, який входить до складу Національної ради реформ при президенті України.

8 травня міністр закордонних справ Грузії Давид Залкаліані повідомив, що Тбілісі відкликає свого посла в Києві для консультацій у зв'язку з призначенням Саакашвілі на посаду голови виконавчого комітету реформ при президенті України.

"Це звичайна практика в дипломатичних відносинах, яка вказує на виникнення певних проблем у двосторонніх відносинах, тому для визначення майбутніх кроків необхідна консультація з послом", - сказав Залкаліані.

При цьому міністр зазначив, що, незважаючи на це рішення української сторони, "Грузія не розглядає розриву дипломатичних відносин або перегляду стратегічного партнерства".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА