14:37 02.06.2020

ВР ухвалила закон про підвищення соціальних гарантій дітям, які перебувають під опікою, та дітям-інвалідам

2 хв читати
ВР ухвалила закон про підвищення соціальних гарантій дітям, які перебувають під опікою, та дітям-інвалідам

Верховна Рада підвищила соціальні гарантії окремим категоріям осіб, змінивши деякі закони України.

За відповідний законопроект №2494 у другому читанні та в цілому проголосували 239 народних депутатів.

Зміни вносяться до законів "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям", "Про державну допомогу сім'ям з дітьми", "Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю", "Про державну допомогу сім'ям з дітьми", "Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю", "Про зайнятість населення".

Згідно з пояснювальною запискою, законопроект передбачає підвищення соціальних гарантій для дітей, які перебувають під опікою чи піклуванням, зокрема для дітей з інвалідністю, уніфікує принципи надання допомоги на дітей одиноким матерям та малозабезпеченим сім'ям.

Допомога на дітей, над якими встановлена опіка чи піклування, надається в розмірі, що становить 2,5 розміру прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, на дітей з інвалідністю, над якими встановлена опіка або піклування, - 3,5 розміру прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

У разі якщо на дитину (дитину з інвалідністю) виплачуються призначені в установленому порядку пенсія, аліменти, стипендія, державна допомога (крім державної соціальної допомоги, що виплачується на дітей з інвалідністю відповідно до законодавства), розмір допомоги на дитину, над якою встановлено опіку, визначається як різниця між 2,5 розміру прожиткового мінімуму (для дитини з інвалідністю, над якою встановлено опіку чи піклування, - 3,5 розміру прожиткового мінімуму) для дитини відповідного віку та розміром призначених пенсії, аліментів, стипендії, державної допомоги.

Крім того, згідно з ухваленими змінами, при народженні першої та кожної наступної дитини призначається допомога у розмірі 41280 грн. Водночас допомога виплачується одноразово в сумі 10320 грн, решта суми допомоги виплачується протягом наступних 36 місяців рівними частинами в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Законопроект також запроваджує державну соціальну допомогу на догляд за одинокими особами, які досягли 80-річного віку і потребують постійного догляду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА