10:16 11.06.2020

Зеленський: Немає жодних особливих відносин з Ахметовим і доказів, що Буславець лобіює його інтереси

2 хв читати
Зеленський: Немає жодних особливих відносин з Ахметовим і доказів, що Буславець лобіює його інтереси

Президент України Володимир Зеленський зазначає, що у нього немає жодних особливих відносин із бізнесменом Рінатом Ахметовим і немає доказів, що в.о. міністра енергетики Ольга Буславець лобіює його інтереси в енергетичній сфері.

"У мене немає особливих якихось відносин з Рінатом Ахметовим. Ми призначили Буславець тому що вона людина Ахметова? У мене немає доказів, що вона людина Ахметова. Я чув про це на "Плюсах", я читав про це у Facebook, я чув про це від Геруса (депутат від "Слуги народу", голова комітету ВР з питань енергетики і ЖКГ Андрій Герус - ІФ) особисто. У мене немає доказів, що вона працює на Ріната Ахметова, але дійсно є багато чуток. І якщо буде якийсь доказ, що вона лобіює щось, я впевнений, що прем’єр-міністр повинен її звільнити", - сказав він в інтерв'ю "Українській правді", оприлюдненому в четвер.

Говорячи про Ігоря Коломойського, Зеленський зазначив, що можна зрозуміти, які у нього стосунки з цим бізнесменом після ухвалення необхідного для співпраці з МВФ закону про регулювання банківської діяльності.

"Вони працювали, щоб цей закон не був прийнятий. Я знаю точно, що його група, я маю на увазі групу "Приват", і він дійсно вважає, що це неправильний закон", - сказав він.

Зеленський розповів, що Коломойський може іноді написати йому смс-повідомлення, наприклад "зверніть увагу на енергетичну ситуацію в країні", "треба щось зробити з тарифами".

"Ну, такий він (Коломойський - ІФ) є. Він не згоден з одним, з другим, з третім. Він людина холеричного складу. У нього свої думки, така людина, впливова людина. В Україні у нього є підприємства, зрозуміло, що він вже там 20-30 років, я не знаю, скільки в бізнесі. А у нас бізнес і політика – це речі, які, на жаль, одне без одного не можуть жити. При чому, на жаль, мені здається, це в кожній країні", - наголосив він.

Зеленський зазначив, що у фракції "Слуга народу" є депутати, які в хороших відносинах із Коломойським, і це створює певні складнощі та ризики.

"Я знаю цих людей… Ну от, Саня Дубінський – він з каналу "1+1", у них давні стосунки, і це зрозуміло. Є речі, мені здається, які вони роблять дуже неправильно, я про це тобі казав. Загроза тільки одна – коли вони починають сваритися і рубатися всередині партії "Слуга народу". І це дуже неправильно, це найголовніше. Чи є в цьому загроза? Думаю, що ризик є", - пояснив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА