09:55 26.06.2020

Потрібно відновити історичну справедливість і права кримських татар як корінного народу України, а повернення Криму має стати національною ідеєю - Офіс президента

2 хв читати
Потрібно відновити історичну справедливість і права кримських татар як корінного народу України, а повернення Криму має стати національною ідеєю - Офіс президента

Для України дуже важливо робити все можливе для відновлення історичної справедливості й прав кримськотатарського народу як корінного народу України, зазначають в Офісі президента України.

У повідомленні на сторінці ОП у Facebook із нагоди Дня кримськотатарського прапора зазначається, що в окупованому Криму через чітку проукраїнську позицію саме кримські татари піддаються переслідуванням і дискримінації, становлять більшість політичних в'язнів.

"Сервер Мустафаєв, Сейран Салієв, брати Абдулаєви, Емір-Усеїн Куку – всі вони є справжніми в’язнями сумління, і ми зробимо все для того, щоб вони якомога швидше повернулися додому", - йдеться в повідомленні.

В ОП зазначили, що цього дня "по всьому Криму в повітрі майорять кримськотатарські прапори, вони нагадують жителям Криму про дух свободи і єдності". "Єдності в боротьбі за повернення Державного прапора України в Крим, і щоб, як колись, у Бахчисараї чи Сімферополі ми знову милувався двома стягами, що майорять один поряд з іншим", - наголошується в повідомленні.

Офіс президента нагадав, що кримськотатарський прапор було затверджено ще в 1917 році, а саме свято стали відзначати з 2010 року, його було закріплено рішенням V Курултаю кримськотатарського народу: "Золота тамга на блакитному стязі для всього світу стала символом нескореності та мужності народу, символом боротьби за свої права, боротьби за повернення Криму під контроль України".

"Звісно, це свято ми хотіли б відзначати в Криму, на Батьківщині кримських татар. Президент України неодноразово зазначав, що повернення Криму має стати нашою національною ідеєю, кожного українця і кримського татарина, всієї нашої держави та всього світу. Тому ми переконані, що золота тамга на блакитному стязі майорітиме над Чатир-Дагом та Ай-Петрі, у Бахчисараї, Ялті та Севастополі. Крим – це Україна!" - наголосили в ОП.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА