17:16 26.06.2020

Треба розпочати переговори про реалізацію Мінських угод, а якщо це не буде можливо, санкції проти РФ мають посилюватися - Нуланд

2 хв читати
Треба розпочати переговори про реалізацію Мінських угод, а якщо це не буде можливо, санкції проти РФ мають посилюватися - Нуланд

Необхідно розпочати серйозні переговори про реалізацію Мінських угод, а якщо це не буде можливо, санкції проти Російської Федерації мають поступово посилюватися, заявила старший радник Albright Stonebridge Group, посол США при НАТО 2005-2008 рр., помічник держсекретаря США у європейських та євразійських справах у 2013-2017 рр. Вікторія Нуланд.

"Я думаю, що ми маємо розпочати серйозні переговори щодо реалізації Мінських угод. І якщо це не буде можливо, наші санкції проти Росії мають поступово посилюватися. Необхідно встановити період - півроку, щоб Росія сіла за стіл переговорів, і після цього санкції мають почати посилюватися. Якщо Росія і далі продовжуватиме ухилятися від переговорів, санкції мають надалі посилюватися", - сказала вона під час онлайн-дискусії у рамках Київського безпекового форуму в п'ятницю.

Нуланд зазначила, що США мають бути безпосередньою стороною цих переговорів, враховуючи, зокрема, їхні сильні позиції у відносинах із РФ.

"Тож я сподіваюся, що нас запросять стати стороною цього процесу, якщо і коли США повернуться до того, щоб розглядати Україну як важливу запоруку майбутнього демократії. Я сподіваюся, що це відбудеться після наших виборів у листопаді", - додала вона.

Дипломат зазначила, що не знає іншого шляху вивести Росію з України, ніж той документ, який президент РФ Путін сам підписав, перебуваючи на своїй посаді, тобто Мінські угоди.

"Іронія Мінського процесу полягає в тому, що українська Верховна Рада вже наділила такими автономними повноваженнями інші українські території. Тож фактично те, що пропонується Донбасу, це той самий статус, який нині мають інші регіони України в тому плані, що вони мають місцеві органи судової влади, місцеву поліцію тощо. Але жодне з цих рішень не буде можливим, якщо Україна та міжнародна спільнота від імені України не зможуть відновити контроль над зовнішнім кордоном, щоб Росія не могла продовжити дестабілізувати і підігрівати конфлікт", - наголосила вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА