13:46 30.06.2020

Віце-прем'єр Стефанішина про діалог з Угорщиною: Простір для консенсусу є

2 хв читати
Віце-прем'єр Стефанішина про діалог з Угорщиною: Простір для консенсусу є

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина заявляє, що в діалозі з Угорщиною Україна не здаватиме інтересів або не йтиме на поступки в стратегічно важливих питаннях, але зазначає, що простір для консенсусу є.

"Ключове, що зараз діалог є. Діалог на дипломатичному рівні забезпечує у тому числі міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Я думаю, важливо говорити про те, що зараз цей діалог запущений, то очевидно, що він не буде завершений з якимись негативними чинниками для України. Ніхто не налаштований на те, щоб здавати якісь інтереси чи йти на поступки в стратегічно важливих питаннях, але я думаю, що є простір для консенсусу", - сказала Стефанішина в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Віце-прем'єр зазначила, що останній місяць показує, що діалог України та Угорщини набагато ширший, ніж лише питання Комісії Україна-НАТО.

"Кілька тижнів тому Україна стала учасницею Програми розширених можливостей НАТО, і Угорщина так само, як усі країни Альянсу, не заперечила проти приєднання України до цієї програми. Це говорить про те, що коли мова йде про стратегічні важливі рішення, тут ми маємо підтримку", - констатувала вона.

Стефанішина наголосила, що поряд із тим, що залишається політично заблокованим інструмент комісії, Україна бачить відчутні зрушення загалом у діалозі з Угорщиною.

Як повідомлялося, під час засідання спільної міжурядової українсько-угорської комісії з питань економічного співробітництва міністри закордонних справ України та Угорщини Дмитро Кулеба і Петер Сіярто обговорили перспективи проведення зустрічі президента України Володимира Зеленського з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. Орієнтовно, це може бути кінець липня поточного року.


Повний текст інтерв'ю з віце-прем'єром Стефанішиною буде оприлюднено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА