13:57 09.07.2020

Нардеп Деркач оприлюднив нові записи розмов із голосами, схожими на голоси Байдена й Порошенка, на тему подій у Криму

4 хв читати
Нардеп Деркач оприлюднив нові записи розмов із голосами, схожими на голоси Байдена й Порошенка, на тему подій у Криму

Народний депутат України Андрій Деркач оприлюднив у четвер у Києві нові записи телефонних переговорів із голосами, схожими на голоси п'ятого президента України Петра Порошенка та Джозефа Байдена, раніше - віце-президента США. Раніше він кілька разів робив це, посилаючись на "журналістів-розслідувачів".

На прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" він сказав, що, за його даними, ця розмова відбулася 19 серпня 2016 року і стосувалася, як можна зрозуміти, інциденту з затриманням у Криму українських громадян, яких ФСБ РФ назвала "членами українських диверсійно-терористичних груп". Українська сторона спроствала цю версію.

"Моя команда поінформувала мене з усіма подробицями щодо подій, які відбулись у вихідні з 7-го на 8-е", - говорить голос, схожий на голос Байдена, не уточнюючи, проте, про які саме події йдеться.

"Ці дії залишили президента й мене дуже занепокоєними. Як ви знаєте, ми втрутилися один раз, до того, як це сталося, коли дізналися, що Генеральний штаб здійснює певні заходи. Тому ми дали зрозуміти, що не підтримуємо цього. Ви зробили крок назад, але наступного дня це сталося. Я скажу дуже відверто - він не в захваті від цього. Тож начальник вашої військової розвідки отримав чіткий сигнал від нас кілька тижнів тому щодо нашого категоричного неприйняття запланованої диверсійної операції проти військових об'єктів на території Росії. І мені відомо, що Крим - це Україна, й він незаконно окупований. Водночас ми цілком переконані в тому, що збільшення ціни окупації для Росії має відбуватися виключно за рахунок політично-дипломатичних зусиль, а не військових і диверсійно-підривних операцій", - говорить також цей голос.

"Ми знаємо, що сталося. Затримано чотирьох аквалангістів. Усі четверо зникли, а наступної ночі перестрілка, і ви тут ні до чого, але Путін вирішив роздути скандал", - також зазначає він.

"Це сталося, коли я був із візитом у Південно-Східній Азії. Ми вжили важливих заходів, які унеможливлюють виникнення такої ситуації в майбутньому. Єдиною причиною того, що ми не звільняємо з посади начальника ГУР Міноборони України, є те, що мені не подобається ідея робити це просто зараз, бо будь-хто зможе тлумачити це як визнання відповідальності", - відповідає голос, схожий на голос Порошенка.

"Ми досі докладаємо зусиль для організації телефонної розмови з Путіним, але він відмовляється. Думаю, він хоче провести засідання так званої Ради безпеки сьогодні в Криму, - говорить також він. - Це знущання. У будь-якому разі, він не робить нових спроб звинуватити Україну, з новими іменами, новими вбитими, новими пораненими, оскільки в них немає нікого. Нікого, щоб продовжити реалізацію божевільної ідеї зі звинуваченнями України за це. Диверсійна атака на аеропорт, не знаю, порти, об'єкти інфраструктури тощо. Це просто неправда. Те саме, що в нас немає... Знову-таки, ми не відкриваємо вогонь, не застосовуємо військову силу".

Деркач стверджує, що "один з учасників подій - Валерій Кондратюк (у 2016 році - начальник Головного управління розвідки Міноборони України - ІФ), який фігурує в оприлюднених записах, зовсім нещодавно призначений на посаду керівника Служби зовнішньої розвідки. "Людина, що мала безпосередній стосунок до планованих терактів і диверсії щодо громадян України, сьогодні входить до РНБО і очолює Службу зовнішньої розвідки, що підпорядковуються безпосередньо президентові України. Запитання - якому саме?" - сказав він.

Офіційне повідомлення про телефонну розмову Байдена й Порошенка було оприлюднено 14 серпня 2016 року. Білий дім повідомив тоді, що "віце-президент США Джо Байден обговорив із президентом України Петром Порошенком останні напруженості в окупованому Росією Криму". "Віце-президент закликав президента Порошенка зробити свою частину, щоб уникнути ескалації напруженості", - йшлося в ньому. Байден зазначив, що Вашингтон також закликав і російську сторону уникати ескалації конфлікту.

Як повідомляла прес-служба президента України, Байден відзначив зусилля Порошенка в пошуку шляхів урегулювання ситуації. Він також наголосив, що американська сторона "уважно відстежує всі події навколо кримської провокації, відповідальність за яку повною мірою лежить на Росії".

У РФ тоді заявили, що ліквідували на території Криму "агентурну мережу" українського ГУР, а також повідомили про затримання громадян України та РФ, котрі "сприяли в підготовці терактів", зокрема жителя м. Енергодар Запорізької області Євгена Панова, якого назвали співробітником ГУР МО України.

Міноборони, ГУР, РНБО України спростували повідомлення про українських диверсантів. У Міноборони назвали також безпідставними звинувачення російської сторони у здійсненні обстрілу півострова з материкової частини країни.

Президент України Петро Порошенко заявив, що звинувачення з боку РФ у тероризмі України в окупованому Криму безпідставні та є приводом для чергових воєнних загроз на адресу Української держави.

11 серпня Порошенко на нараді з керівництвом силових структур і МЗС доручив привести всі підрозділи поблизу адміністративної межі Херсонської області й окупованої Автономної Республіки Крим у посилену бойову готовність.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА