14:03 14.07.2020

Роботу над концепцією судової реформи буде завершено вже цього тижня - Саакашвілі

2 хв читати
Роботу над концепцією судової реформи буде завершено вже цього тижня - Саакашвілі

Голова виконкому Національної ради реформ України Міхеіл Саакашвілі заявив, що завершить концепцію судової реформи вже цього тижня.

"Цього тижня я закінчую концепцію щодо судової реформи. Свої пропозиції я представлятиму президенту та Національній раді реформ, а також громадськості для широкого обговорення", - написав він у соцмережі Facebook у вівторок, 14 липня.

Саакашвілі також зазначив, що виконком Нацради реформ підготував Кодекс надрокористування і працює над реформою Державної архітектурно-будівельної інспекції України для викорінення корупції у цій сфері.

"На прохання президента ми підготували вичерпну програму митних реформ. І не лише програму, ми готові взятися за це і безпосередньо здійснити цю митну реформу, назавжди покінчивши з корупцією та приниженням громадян, які з нею контактують. У багатьох питаннях у нас є конструктивна співпраця з урядом, але, звісно, результати дуже далекі від того, що ми хотіли б побачити. Ось те, що ми робимо", - додав він.

Як повідомлялося, 30 червня Саакашвілі повідомив, що президент України Володимир Зеленський доручив у липні обговорити на засіданні Національної ради реформ фундаментальну концепцію революційної судової реформи. Він наголосив, що влада має намір ввести концепцію, повністю відмінну від нинішнього стану судової реформи.

"Це будуть не напівзаходи, не напівзакони, не якісь внутрішні перестановки з одного місця на інше. Це буде фундаментальний переділ всього, що відбувається у нас у судовій системі", - сказав Саакашвілі.

У відповідь на критику Саакашвілі заявив, що українська судова влада давно відірвалася від реального життя і перетворилася на елітну службу, яка обслуговує грошові потоки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА