14:52 15.07.2020

Зеленський зараз отримав би в першому турі виборів президента 36,8% голосів, Бойко - 17,2%, Порошенко - 15,3% - опитування

2 хв читати
Зеленський зараз отримав би в першому турі виборів президента 36,8% голосів, Бойко - 17,2%, Порошенко - 15,3% - опитування

Якби найближчим часом відбувалися президентські вибори, найбільше голосів у першому турі здобув би нинішній глава держави Володимир Зеленський - 36,8% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосувати, лідер партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрій Бойко отримав би 17,2% голосів виборців, п'ятий президент України, народний депутат від "Європейської солідарності" Петро Порошенко ˗ 15,3%.

Згідно з даними спільного опитування Центру Разумкова та Фонду "Демократичні ініціативи", за лідерку "Батьківщини" Юлію Тимошенко готові проголосувати 7,8% тих, хто визначився з вибором, за лідера партії "Сила і честь" Ігоря Смешка віддали б голоси 4,5%, за лідера "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка - 3,4%.

У разі, якби відбувся другий тур президентських виборів, і до нього вийшли б Зеленський і Бойко, за Зеленського проголосували б 68,2% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосувати, за Бойка ˗ 31,8%.

Якби до другого туру виборів вийшли Зеленський і Порошенко, за Зеленського проголосували б 71,5% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосувати, за Порошенка ˗ 28,5%.

Загальнонаціональне дослідження проводила соціологічна служба Центру Разумкова спільно з Фондом "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" з 3 по 9 липня 2020 року методом інтерв'ю "обличчям до обличчя" за місцем проживання респондентів.

Було опитано 2022 респонденти віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму й окупованих територій Донецької та Луганської областей, за вибіркою, що представляє доросле населення за основними соціально-демографічними показниками.

Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА