13:00 16.07.2020

Євросоюз виділив EUR105 млн на фінансування нових програм допомоги Україні

2 хв читати
Євросоюз виділив EUR105 млн на фінансування нових програм допомоги Україні

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина підписала з Європейською Комісією три угоди на фінансування нових програм допомоги Європейського Союзу для України на загальну суму у EUR105 млн, повідомляє "Урядовий портал".

Фінансування буде надано в рамках пакету допомоги Євросоюзу Україні, спрямованого на підтримку малого бізнесу, реформ і подолання наслідків епідемії COVID-19.

"Допомога від Європейського Союзу буде спрямована на низку напрямів - від посилення спроможностей органів влади та надання експертних консультацій щодо проведення реформ, до інвестування у малі фермерські господарства та інноваційні гранти для розвитку малих та середніх підприємств. Втілення цих програм стимулюватиме розвиток економіки України, а також дасть змогу ефективніше протидіяти викликам у сфері охорони здоров’я", - наголосила Стефанішина.

Зазначається, що EUR60 млн будуть виділені на Програму технічного співробітництва 2020 року для підвищення спроможності органів влади проводити реформи за Угодою про асоціацію, зокрема міністерства отримають експертну підтримку при розробці та впровадженні реформ. Програма також дасть змогу поліпшити якість законодавчих процесів у Парламенті, впровадити необхідні реформи у сфері охорони здоров'я тощо.

Ще EUR25 млн будуть спрямовані на реалізацію Програми підтримки Євросоюзу для розвитку сільського господарства та малих фермерських господарств в Україні. Малі фермерські господарства зможуть отримати додаткову грантову підтримку, консультації та нові навички для розвитку власного виробництва і купівлі землі. Крім того, програма дасть змогу удосконалити управління ресурсами у рибному та лісовому господарствах.

У рамках програми "EU4BUSINESS: Підтримка малих та середніх підприємств в Україні" будуть виділені EUR20 млн. Програма передбачає надання грантів для інноваційних проектів з розвитку малих та середніх підприємств, створення нових робочих місць та розвитку бізнесу на рівні місцевих громад, а також удосконалення економічної політики у цій сфері відповідно до найкращих міжнародних практик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА