07:25 31.07.2020

Для "Голосу" не є принциповим, хто очолює переговорну групу в ТКГ, головне - з якими позиціями вона виходить на переговори

2 хв читати
Для "Голосу" не є принциповим, хто очолює переговорну групу в ТКГ, головне - з якими позиціями вона виходить на переговори

Для політичної партії "Голос" не є принциповим, хто очолює українську делегацію в Тристоронній контактній групі в Мінську, а важливо з якими принципами делегація веде переговори, заявила агентству "Інтерфакс-Україна" заступник голови партії "Голос" і нардеп Інна Совсун.

"Для нас не принципово, хто саме очолює переговорну групу в Мінську: Кучма чи Кравчук. Головне питання - це питання того, з якими позиціями вони виходять на ці переговори, які доручення вони виконують, якою є переговорна позиція України", - сказала Совсун агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Вона назвала три принципи, яких повинні дотримуватися учасники переговорів в Мінську.

"Ми вважаємо, що має бути три пункти в переговорній позиції України, яких повинні дотримувати всі учасники переговорів з українського боку. Перше - чітке визнання того, що Росія є стороною конфлікту і повинна за нього відповідати, а не робити вигляд, що Росія посередник. Друге - вибори на Донбасі можуть відбутися тільки після повного виведення російських військ, після повного припинення бойових дій, відновлення контролю над кордоном і повної реінтеграції цих територій в український політичний, громадський і економічний простір. І третє - питання відповідальності за прийняті рішення - це стосується як української сторони, так і російської. Не можуть переговорники виходити на переговори і після цього не виконувати свої обіцянки і робити вигляд, що так і повинно бути", - додала нардеп.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА