21:52 01.08.2020

Кравчук: Кандидатура Фокіна в ТКГ була запропонована Офісом президента, поки йдеться тільки про нього

2 хв читати
Кравчук: Кандидатура Фокіна в ТКГ була запропонована Офісом президента, поки йдеться тільки про нього

Глава делегації України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, перший президент України Леонід Кравчук зазначає, що пропозиція ввести до складу української делегації першого прем'єр-міністра України (1990-1992) Вітольда Фокіна надійшла від Офісу президента України.

"Це була пропозиція адміністрації (президента України - ІФ). Інша справа, що я знаю Вітольда Павловича давно. Але ніхто не знає, скажімо, що він - поет. Ніхто не знає, що він зробив переклад відомої казки Пушкіна "Руслан і Людмила" українською мовою. Багато перекладачів це робили, і я читав переклад Фокіна, - він не просто блискучий, він там знайшов такі слова в арсеналі української мови, які я не чув, і був здивований, звідки у донецького шахтаря такі знання. Це говорить про те, що людина не просто знає економіку, людей, а має і високий духовний рівень", - розповів він в ефірі телеканалу "Україна 24" в суботу.

Кравчук зазначив, що Офіс президента і його керівник Андрій Єрмак запропонували подумати, як взяти в ТКГ ще одну людину, координатора, який міг би звести воєдино всі проблеми самого Донбасу.

"Донбас - це територія контрольована, неконтрольована, люди, які перебувають на території інших областей України, які змушені були виїхати, сьогодні представляють Україну і в Мінському процесі. Вони пропонують взяти на таку цікаву посаду Фокіна Вітольда Павловича, колишнього прем'єр-міністра України. Він з 16 років в шахтах Донбасу, він там народився, там жив, чудово знає ситуацію. Звичайно, така людина потрібна, тому що людині, яка не знає Донбасу, складно зрозуміти ситуацію там, філософію людей, чого вони хочуть. А ми ж не можемо пропонувати Донбасу якісь варіанти, не знаючи, чого люди хочуть. На які поступки, компроміси ми могли б піти, на які небажано йти для України", - пояснив він.

Кравчук наголосив, що поки йдеться тільки про Фокіна. "Зараз ми повинні познайомитися, організувати обговорення наших перших, других і третіх кроків, нашої активності, нашої наступальної позиції. Ми повинні щось пропонувати, аналізувати, захищати, відстоювати, думати, на які поступки можемо піти. Люди там підготовлені, багатьох я знаю, чув про них, і їх чув. Якщо люди, які там працюють, будуть хотіти працювати далі, у мене немає жодних підстав ставити навіть під сумнів роботу когось із них", - сказав він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА