18:45 04.08.2020

Кравчук не відкидає можливості імплементації Україною "формули Штайнмаєра"

2 хв читати
Кравчук не відкидає можливості імплементації Україною "формули Штайнмаєра"

Глава української делегації в Тристоронній контактній групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі (ТКГ) Леонід Кравчук заявляє, що делегація в Мінську має намір обговорити низку компромісів і не відкидає можливості імплементації Україною "формули Штайнмаєра".

"Учора в нас було засідання перше, зустріч, вірніше, нашої делегації… Про "формулу Штайнмаєра" безпосередньо розмови не було. Але я не виключаю, що вона буде", - сказав Кравчук в ефірі політичного ток-шоу "Пульс" на телеканалі "112 Україна".

За його словами, ні президент України Володимир Зеленський, ні українські дипломати, ні чиновники ніколи не відмовлялися від "формули Штайнмаєра". "Інша річ - як її розуміти, як її імплементувати. Це вже механізм, залучення або впровадження формули в практичне життя. Як це зробити - це вже потрібно думати, обговорювати, пропонувати. А саму формулу потрібно приймати, тому що вона схвалена, і при всьому тому підписана в ТКГ", - додав Кравчук.

Він також повідомив, що українська делегація в Мінську має намір обговорити низку компромісів, але не питання незалежності або суверенітету своїх територій.

"Я скажу, які компроміси не можуть обговорюватися в цілому. Перше, якщо хтось думає, що можна застосувати компроміси до незалежності або до територіальної цілісності або до суверенітету - він глибоко помиляється. Це питання, які за червоною лінією. Ми цих питань не обговорюватимемо", - заявив глава української делегації.

Водночас він зазначив, що в Мінську українська делегація має намір обговорювати деякі компроміси. Проте, за словами Кравчука, всі рішення мають бути обопільними. "Ми використовуватимемо і компроміси, і поступки, і проситимемо, щоб усе це була - якщо йдеться про поступки - гра не в одні ворота. Один назустріч одному. Це головне питання", - сказав Кравчук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА