11:37 05.08.2020

Росія витісняє Українську церкву з тимчасово окупованого Криму - представництво президента в АРК

2 хв читати
Росія витісняє Українську церкву з тимчасово окупованого Криму - представництво президента в АРК

Верховний суд РФ відмовився переглядати рішення окупаційних "судів" на території Криму про виселення громади Православної церкви України (ПЦУ) з Кафедрального собору Святих рівноапостольних князів Володимира та Ольги у Сімферополі, повідомляє Представництво президента України в Автономній Республіці Крим.

"Російська Федерація вчергове вчиняє дії щодо знищення осередків української культури в Криму, переслідуючи українську релігійну громаду", - йдеться в повідомленні на сторінці представництва у Facebook.

Адвокат Сергій Заєць нагадав, що рішення про виселення з храму кримські суди ухвалили ще влітку 2019 року. "Одночасно влада РФ намагається знести каплицю в Євпаторії. За тиждень до цього архієпископ Климент отримав вимогу від судових приставів розібрати каплицю... По суті це означає повну ліквідацію української православної громади в Криму", - повідомив він.

У представництві зазначають, що спільно з Міністерством закордонних справ, Міністерством культури та інформаційної політики, прокуратурою АР Крим і в подальшому вживатимуть усіх можливих заходів щодо захисту громадян, які опинилися в окупації.

"Представництво засуджує чергові порушення держави-окупанта Російської Федерації проти Кримської єпархії Православної церкви України та її вірян. Рішення суду, скероване на виселення єпархії з Кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира і Ольги, є втіленням політики держави-окупанта щодо витіснення Української церкви з тимчасово окупованого Кримського півострова. Росія хоче, щоб в Криму не було Української церкви, важливого центру єднання українців. Представництво буде вживати всіх можливих заходів і дій для захисту Української церкви", - заявив постійний представник президента України в АР Крим Антон Кориневич.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Поділ допомоги Україні та Ізраїлю свідчить про те, що "це чиста політика і питання виборів" - Зеленський

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА