16:27 14.08.2020

Біля ОПУ мітингують декілька сотень жителів Луганщини з вимогою до Зеленського провести 25 жовтня вибори в ОТГ, де за рішенням ЦВК вони не плануються

2 хв читати
Біля ОПУ мітингують декілька сотень жителів Луганщини з вимогою до Зеленського провести 25 жовтня вибори в ОТГ, де за рішенням ЦВК вони не плануються

Декілька сотень жителів Луганської області у п'ятницю в Києві вимагають від президента України Володимира Зеленського провести місцеві вибори у восьми об'єднаних територіальних громадах на Луганщині, де за рішенням Центрвиборчкому їх проведення визнано неможливим 25 жовтня, повідомив народний депутат Сергій Шахов (група "Довіра").

"Прямо зараз сотні жителів Луганщини вийшли на мітинг до Офісу президента України. Люди вимагають від президента повернути їм право голосу та скасувати рішення про скасування місцевих виборів у восьми ОТГ на Луганщині", - написав Шахов у п'ятницю на своїй сторінці у Facebook.

Як випливає з оприлюдненого Шаховим відео, люди скандують "Гайдая у відставку!" (голова Луганської облдержадміністрації - обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай - ІФ-У).

Як повідомлялося, 30 липня набула чинності постанова Верховної Ради про призначення виборів до місцевих органів влади на неділю, 25 жовтня 2020 року. Передбачено, що 25 жовтня відбудуться "чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів", крім окупованого Криму та окупованих територій Донбасу.

При цьому чергові місцеві вибори не проводяться в разі призначення перших виборів депутатів відповідних місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на 25 жовтня 2020 року.

На засіданні 8 серпня ЦВК дійшла висновку про неможливість проведення виборів депутатів окремих сільських, селищних, міських рад Донецької та Луганської областей і відповідних сільських, селищних, міських голів. При цьому ЦВК зазначила, що всю відповідальність за визначення відповідних територій несуть ті органи, які надали відповідну інформацію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенатор США Грем: Путін - не легітимний президент, закликаю адміністрацію Байдена підтримати включення РФ до списку країн-спонсорів тероризму

Президент Литви: Ми маємо бути тими, хто встановлює правила для майбутнього, не Путін

Боррель про EURO5 млрд військової допомоги: Ми продовжимо підтримувати Україну, чого це не коштувало б

Глава Євроради закликав зміцнити оборонний потенціал Європи, перейти в режим "воєнної економіки"

Австрія здатна очолити міжнародну коаліцію з гумдопомоги Україні - Стефанчук

Комітет із нацбезпеки обговорив поправки щодо регламентації вилучення транспорту в законопроєкті про мобілізацію - Фріз

Китай розглядає можливість участі в інавгураційному Саміті миру - посол Китаю у Швейцарії

ЄС: Російські вибори на тимчасово окупованих територіях України незаконні

У МЗС Польщі прокоментували президентські вибори до РФ

Жодної легітимності в імітації російських виборів немає - Зеленський

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА