09:52 19.08.2020

Україна має стимулювати використання електромобілів і створити умови для їх виробництва - Криклій

2 хв читати
Україна має стимулювати використання електромобілів і створити умови для їх виробництва - Криклій

Міністерство інфраструктури України наполягає на створенні умов для поширення електромобілів в Україні та розвитку належної інфраструктури.

"Станом на кінець липня цього року в Україні зареєстровано вже майже 23 тисячі електромобілів і трохи більше гібридів, які разом становлять близько 46 тисяч авто", - наведено слова міністра інфраструктури Владислава Криклія в повідомленні на сайті відомства у вівторок увечері.

Він також зазначив, що ключ до збільшення кількості електромобілів в Україні - здешевлення їх вартості та розвиток інфраструктури.

"Національною транспортною стратегією до 2030 року передбачено стимулювання використання електромобілів. Найближчим часом ми плануємо оновити її положення, зокрема щодо використання міського електричного транспорту. Проте наша головна задача – створити умови для виробництва електромобілів в Україні", - зазначив Криклій.

Глава відомства додав, що Мінінфраструктури підтримує продовження дії звільнення від сплати ПДВ на ввезення в Україну електромобілів. Також відомство ініціювало й активно приєдналося до розробки ключових змін до державних будівельних норм (ДБН) у частині розміщення електрозаправок на дорогах.

"Ми плануємо змінити ДБН та передбачити розміщення електрозаправок на всіх автомобільних дорогах загального користування, а не лише державного значення", - заявив міністр.

Окрім цього, в планах міністерства - забезпечити поетапну заміну громадського транспорту на електротранспорт, зокрема шляхом залучення кредитів на сприятливих умовах.

На думку Криклія, уряд і Верховна Рада мають створювати умови для поширення електромобілів в Україні та розвитку належної інфраструктури.

У повідомленні також нагадується, що, за даними Міністерства внутрішніх справ України, за перше півріччя 2020 року в Україні було зареєстровано 3 384 електромобілі - на 16% вище за показники за аналогічний період 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА