16:00 24.08.2020

Зеленський щиро прагне досягнення миру в рамках Мінського процесу, для Порошенка не було головним добитися успіху, вважає Кравчук

2 хв читати
Зеленський щиро прагне досягнення миру в рамках Мінського процесу, для Порошенка не було головним добитися успіху, вважає Кравчук

 Перший президент України (1991-1994 рр.), голова делегації України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі (ТКГ) Леонід Кравчук заявляє, що п'ятий президент України (2014-2019 рр.) Петро Порошенко не вважав за головне добитися успіхів під час переговорів у Мінську, а за нинішнього глави держави Володимира Зеленського ситуація змінилася.

"Порошенко, при всій повазі, і до нього у мене повага - для нього головне було не добитися успіхів, а два головні питання - він про них відверто говорив - що в мінських переговорах є або вони ґрунтуються на плані Порошенка про мир. І друге - що все, що робиться там, у Мінську, мають постійно все повторювати, що це доручення або ця пропозиція особисто Петра Олексійовича Порошенка. Це так було", - сказав Кравчук в інтерв'ю Дмитру Гордону, оприлюдненому в YouTube в понеділок.

"Зараз інша ситуація... Коли я дивлюся на людину, я можу оцінити, це її щире прагнення чи формальне. Зеленський щиро хоче, щоб процес боротьби і ось цього досягнення миру тривав щодня, крок за кроком. Чому? Зараз працює з ним Єрмак (керівник Офісу президента Андрій Єрмак - ІФ) - я так думаю, я не запитував, тому що він також цього хоче. Я ж тепер не збоку говорю, а працюючи з ними в контакті", - додав голова української делегації в ТКГ.

Він подякував своєму попереднику на посаді керівника української делегації в ТКГ, другому президенту України (1994-2005 рр.) Леоніду Кучмі "за те, що він зробив", відзначивши, що не розпочинав роботу "з чистого аркуша". "І хочу попросити його... якщо ми звертатимемося по пораду і по прохання, щоб він брав участь", - додав Кравчук.

"Для мене будь-яка посада не є якимсь ну дуже складним процесом, але в цьому разі вона не так складна, як відповідальна, тому що йдеться про, напевно, найголовніше для людей - мир", - наголосив голова української делегації в ТКГ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА