13:13 15.09.2020

Качура заявив про пропозицію запросити Фокіна на засідання комітету з держвлади на 25-26 вересня

2 хв читати
Качура заявив про пропозицію запросити Фокіна на засідання комітету з держвлади на 25-26 вересня

Заступника голови української делегації в ТКГ у Мінську Вітольда Фокіна пропонують запросити на засідання комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування та містобудування на 25 або 26 вересня, заявив заступник голови комітету і народний депутат фракції "Слуга народу" Олександр Качура.

"Цю дату ще не погоджено, і я маю сумніви, що така зустріч відбудеться, тому що я не вбачаю жодних підстав зараз відмовляти від зустрічі з депутатами сьогодні. Що зміниться до 25-26 числа? Нічого не зміниться. Навпаки, якщо у них відбудеться зустріч у ТКГ, яка планується, то вони мали навпаки виробити спільну позицію з парламентом, щоб вони були підготовлені до цієї зустрічі", - сказав Качура агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

За його словами, відсутність діалогу між українською делегацією в ТКГ у Мінську і парламентом призводить до послаблення позиції України.

"А так відбувається, що кожен говорить що хоче, у трьох голів чотири різні точки зору, і це послабляє наші позиції всередині країни і в зовнішніх відносинах щодо врегулювання ситуації, що склалася", - додав заступник голови комітету.

Качура упевнений, що відсутність спільної позиції у відповідальних за мирне врегулювання війни на Донбасі та у представників органів державної влади бачать і міжнародні партнери України, що негативно позначається на процесі.

"Єдиний, хто говорить ту інформацію, яка є достовірною, - це Андрій Єрмак. Я проаналізував з усього, що було. Дійсно, те, що було домовлено, він те і говорить: "У нас не було домовленості проголосувати постанову" і т. п. Фокін узагалі проявляє свою вільну творчість, розповідає, що він бачить якісь особливі статуси тощо. Це точно неправильний підхід. Нам треба спільно працювати всередині парламенту: спільно з депутатами від усіх фракцій, разом із ТКГ і президентом та виробляти спільну позицію", - заявив член фракції "Слуга народу".

На уточнювальне запитання кореспондента агентства, про те, чи є дати 25-26 вересня 2020 року попередніми, Качура відповів: "Ці дати просто запропоновані, ми ще їх не затвердили. Я сьогодні з головою комітету поспілкуюся із цього приводу. Я взагалі думаю самому пану Фокіну зателефонувати і запитати, в чому проблема. Нехай він відповість".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА