18:43 15.09.2020

Держави-члени ООН у спільній заяві засудили порушення РФ прав людини в окупованому Криму - МЗС

2 хв читати
Держави-члени ООН у спільній заяві засудили порушення РФ прав людини в окупованому Криму - МЗС

Під час 45-ї сесії Ради ООН з прав людини (Женева) держави-члени ООН у спільній заяві щодо Криму закликали Росію як державу-окупанта дотримуватися своїх зобов'язань із міжнародного гуманітарного права, гарантувати права і свободи людини, неухильно виконувати резолюції Генасамблеї ООН щодо територіальної цілісності України й положення з правами людини в АР Крим і Севастополі, повідомило Міністерство закордонних справ України.

"Ми рішуче підтримуємо заклики генерального секретаря до уряду Російської Федерації дотримуватися своїх зобов'язань відповідно до міжнародних норм прав людини в Криму і дотримуватися зобов'язань, які застосовуються до неї відповідно до міжнародного гуманітарного права. Ми закликаємо Російську Федерацію зняти обмеження, впроваджені щодо кримськотатарської громади стосовно її представницьких інститутів, зокрема заборону на діяльність меджлісу. Нагадаємо, що держава-окупант уже більше ніж три роки ігнорує відповідну постанову Міжнародного суду від 19 квітня 2017 року", - йдеться у заяві, розміщеній на сайті Постійного представництва України при відділенні ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві у вівторок.

Держави-члени ООН також вимагають від держави-окупанта невідкладно забезпечити повний і безперешкодний доступ на територію АР Крим та Севастополя для міжнародних моніторингових місій, як це зазначено в резолюціях ГА ООН 71/205, 72/190, 73/263 і 74/168.

"Сьогодні в Женеві міжнародне співтовариство ще раз підтвердило свою непорушну підтримку суверенітету, територіальної цілісності та непорушності кордонів України, засудило порушення Росією прав людини та міжнародного гуманітарного права на окупованому півострові", - зазначили в МЗС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА