07:14 16.09.2020

Україна отримала звернення міністра МВС Ізраїлю на адресу Зеленського з проханням сприяти пропуску паломників-хасидів в країну

2 хв читати
Україна отримала звернення міністра МВС Ізраїлю на адресу Зеленського з проханням сприяти пропуску паломників-хасидів в країну

Україна з розумінням ставиться до зусиль Ізраїлю сприяти пропуску паломників-хасидів в країну і отримала відповідне звернення міністра внутрішніх справ Ізраїлю на адресу глави української держави Володимира Зеленського, однак закликає до продовження комунікації з цих питань на рівні урядів двох держав, повідомив заступник міністра закордонних справ Євген Єнін.

"Ми з розумінням ставимося до зусиль Ізраїлю сприяти пропуску зазначених людей в Україну, зокрема отримано сьогодні дипломатичними каналами звернення міністра внутрішніх справ Ізраїлю на адресу президента України. Водночас, закликаємо до продовження комунікації з цих питань на рівні урядів двох держав, як це і відбувалося досі, оскільки зазначені питання належать, перш за все, до компетенції Кабінету міністрів України", - написав Єнін в Facebook у вівторок.

Він також зазначив, що у вівторок провів зустріч з послом Ізраїлю в Україні Джоелем Ліоном і наголосив, що паломників забезпечили кошерною їжею та напоями.

"Не дивлячись на те, що значна кількість громадян Ізраїлю продовжує перебувати між білоруським і українським пунктами пропуску, спільними зусиллями української влади, посольств Ізраїлю в Україні і Білорусі, а також низки єврейських громад України нам вдалося забезпечити паломників кошерною їжею та напоями", - додав заступник міністра.

Єнін звернув увагу іноземців та осіб без громадянства до необхідності неухильного дотримання законодавства України з питань в'їзду і перебування на її території.

"Згідно з положеннями пункту 10-1 постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року №641 "Про встановлення карантину і впровадження посилених протиепідемічних заходів на території з широким розповсюдженням гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2", на час дії карантину в період з 00 годин 00 хвилин 28 серпня 2020 року до 00 годин 00 хвилин 28 вересня 2020 року забороняється в'їзд на територію України іноземців та осіб без громадянства, крім низки винятків.

Особи, які не підпадають під категорію винятків з вищезгаданої заборони, не можуть бути пропущені на територію України", - пояснив він.

Крім того заступник голови МЗС України нагадав, що з метою запобігання незаконного проникнення в Україну груп іноземців, МЗС України звернулося до Білоруської сторони з клопотанням не здійснювати оформлення на виїзд до України осіб, які не підпадають під категорію винятків.

"МЗС України звертається до всіх подорожуючих з наполегливим клопотанням поважати чинні правила у сфері прикордонного контролю і не допускати створення ускладнених ситуацій в пунктах пропуску через державний кордон", - повідомив Єнін.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА