18:30 22.09.2020

Якщо Зеленський не звільнить Фокіна після його заяв щодо Донбасу, отже, він поділяє таку риторику - нардеп Геращенко

2 хв читати
Якщо Зеленський не звільнить Фокіна після його заяв щодо Донбасу, отже, він поділяє таку риторику - нардеп Геращенко

Тристороння контактна група працює за чіткими директивами президента України, і якщо глава держави Володимир Зеленський не звільнить заступника глави української делегації в ТКГ Вітольда Фокіна за його висловлювання щодо Донбасу, отже, він поділяє таку риторику, заявила співголова фракції "Євросолідарність" у Верховній Раді Ірина Геращенко.

"Укотре суспільство перезбуджено обговорює чергові недолугі заяви Фокіна, який додумався вже сказати як представник української переговорної сторони в Тристоронній контактній групі про те, що Україна напала на Україну через українську мову. В цей час, коли суспільство справедливо критикує ці безглузді заяви, українська влада, яка стоїть за цими заявами, ще раз демонструє, що вона не має ніякої стратегії і тактики звільнення окупованих територій Донбасу", - сказала Геращенко у своєму відеозверненні.

На думку нардепа, зовсім зникла з порядку денного риторика про те, що повинна зробити Російська Федерація, але постійно обговорюється, що повинна зробити Україна.

"Це Російська Федерація не виконує Мінські угоди. Вона не виконує ключовий безпековий блок, вона не виконує домовленості саміту в "нормандському форматі" минулого грудня щодо допуску міжнародних гуманітарних місій, зокрема, і комітету Червоного хреста до окупованих територій. Росія не звільнила всіх заручників", - наголошує Геращенко.

Вона зазначила, що у зв'язку з цим "Євросолідарність" іще раз звертається до влади з закликом озвучити стратегію і тактику звільнення окупованого Донбасу.

"Перше: поверніться до дорожньої карти, узгодженої в рамках консультацій "нормандського формату" на рівні радників президентів і канцлера. Друге: це ненормально, що сьогодні Міністерство закордонних справ і парламент узагалі виключені з політичного процесу, з того, що відбувається у Мінську. Третє: абсолютно ненормально, коли українська сторона щодня набирає на себе дедалі нові зобов’язання щодо Мінських угод. Уже підписали "формулу Штайнмаєра", якою зобов’язують на безстроковій основі прийняти особливості місцевого самоврядування на окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Хоча ми приймали цей закон лише на три роки", - заявила Геращенко.

Також нардеп додала, що від Зеленського очікують, що на ювілейній сесії Генеральної асамблеї ООН у своїй промові він "згадає про вимогу до світу направити миротворчу місію на окуповані території Донбасу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА