14:29 05.10.2020

Кравчук повідомив про ідею створити "раду" людей, які добре знають Донбас, для вироблення ідей щодо подальшого руху до миру

2 хв читати
Кравчук повідомив про ідею створити "раду" людей, які добре знають Донбас, для вироблення ідей щодо подальшого руху до миру

Глава делегації України в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Леонід Кравчук повідомив про ідею сформувати "раду" людей, які добре знають Донбас і працювали там, для вироблення ідей щодо подальшого врегулювання ситуації та руху до миру.

"Є люди, які не народилися на Донбасі, але все життя там працювали. По-друге, вони займали там дуже важливі позиції, організаційні, політичні, господарські. Тобто їх там знають, вони знають добре Донбас. Ми думаємо над тим, як створити раду людей. Не одного взяти члена делегації України в Тристоронній контактній групі, а зібрати раду людей, які допомагатимуть, збиратимуть можливості, думки, пропозиції", - сказав він в ефірі телеканалу "Україна 24" у понеділок.

Кравчук зазначив, що йому телефонують багато людей із Донбасу і він знає багато людей звідти. "Пропонують свої послуги, дають пропозиції. Не ставлять питання про включення до делегації, а, як волонтери, кажуть, що те можна було зробити, те можна було зробити. Тобто люди відчули, що триває активна робота української влади, делегації в ТКГ, триває в напрямі посилення наших зусиль", - розповів він.

Говорячи про можливу заміну виведеному зі складу делегації України в ТКГ Вітольду Фокіну, Кравчук зазначив, що з цим питанням не поспішатимуть, і важливо, щоб це була людина, яка добре знає і розуміє Донбас, але також важливі її і політична, і суто професійна позиція.

"Досвід. Щоб це не була людина, яка імпровізує, а яка дуже серйозно заглиблювалася б у ситуацію, знала цю ситуацію і не поспішала з висновками й оцінками. Тому що зараз все дуже гостро сприймається в Україні, оскільки смерть - це найстрашніше, що можна собі уявити, і люди реагують на це дуже гостро. Тому ми дивитимемося з усіх боків", - пояснив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА