15:09 10.10.2020

Екс-президента Киргизстану Атамбаєва затримано

2 хв читати
Екс-президента Киргизстану Атамбаєва затримано

Колишнього президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва затримано в рамках справи про організацію масових заворушень, повідомила в суботу прес-служба Держкомітету національної безпеки (ДКНБ) Киргизстану.

"10 жовтня року в результаті проведених оперативно-розшукових заходів ДКНБ спільно з МВС на підставі слідчого доручення у рамках кримінальної справи за фактом організації масових заворушень у Бішкеку було затримано Алмазбека Атамбаєва", - йдеться в поширеному повідомленні прес-служби ДКНБ.

У прес-службі повідомили, що разом з Атамбаєвим затримано Каната Сагимбаєва та Даміра Мусакєєва. Вони обидва раніше служили в президентській охороні, Мусакєєв - очолював її.

Раніше представник заснованої Атамбаєвим Соціал-демократичної партії Кундуз Жолжубаєва заявила "Інтерфаксу", що в суботу вдень сили спецпризначення прибули до розташованої в селі Кой-Таш поблизу Бішкека резиденції колишнього президента Киргизстану і затримали його.

У соціальних мережах поширюють кадри з резиденції Атамбаєва, де перебувають спецпризначенці, також там видно кілька будівель з розбитими вікнами та розбитий автомобіль.

Напередодні Атамбаєв зі своїми прибічниками прийшов на мітинг у центрі Бішкека, але акцію не дали провести агресивно налаштовані прибічники опозиційного політика Садира Жапарова, висунення якого на посаду прем'єра Киргизстану схвалив 6 жовтня парламент республіки.

У момент від'їзду екс-президента з площі невідомий зробив кілька пострілів у машину Атамбаєва.

У червні Атамбаєва було засуджено за обвинуваченням у незаконному звільненні кримінального авторитету, він також є головним фігурантом справи про зіткнення в Кой-Таші в серпні 2019 року.

Під час протестів у ніч на 6 жовтня демонстранти в Бішкеку звільнили екс-президента Киргизстану з СІЗО Держкомітету нацбезпеки країни. Після цього суд у Бішкеку заявив про переведення фігуранта під домашній арешт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА