11:44 13.10.2020

У "Голосі" назвали ініціативу Зеленського про всенародне опитування в день виборів потенційною загрозою національним інтересам

2 хв читати
У "Голосі" назвали ініціативу Зеленського про всенародне опитування в день виборів потенційною загрозою національним інтересам

Ініціатива президента Володимира Зеленського провести опитування в день голосування на місцевих виборах є потенційною загрозою національним інтересам, заявили в прес-службі партії "Голос".

"Партія "Голос" попереджає президента Володимира Зеленського про неприпустимість використання незаконного "опитування" в день місцевих виборів 25 жовтня в російських інтересах. Дотепер спроби ініціювати подібні "опитування" здійснювались у Верховній Раді президентською партією, і були заблоковані через очевидну мету реалізувати кремлівський сценарій щодо Донбасу. Тому партія "Голос" розглядає ініціативу президента Володимира Зеленського щодо "псевдореферендуму" як потенційну загрозу національним інтересам України", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому прес-службою партії у вівторок.

Нардеп фракції Роман Лозинський заявляє, що подібні опитування порушують виборче законодавство, а також суперечать міжнародним стандартам демократичних виборів.

"Будь-яке "загальне опитування" людей - це або вибори, або референдум. "Опитування" в день виборів - це величезний ризик і загроза вплинути на думку людей. Це спосіб легітимізувати небезпечні рішення, які має в планах Офіс президента. Зокрема, про особливий статус Донбасу, або про "зійтися посередині" з агресором. Важливе не саме опитування, а як буде сформульовано питання", - наводять слова Лозинського в партії.

За словами депутата, спроби узаконити проведення опитувань під час виборів робила партія "Слуга народу".

"Вони вже хотіли це зробити без окремого закону про референдум, коли хотіли наділити ЦВК повноваженням проводити опитування. Але ми не дали це зробити у вересні. Тепер вони ламають державу через коліно, оголошуючи референдум взагалі без будь-яких законних підстав. Це величезна загроза для безпеки України під час війни", - вважає нардеп.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА