10:43 29.10.2020

Кулеба: Рішення КСУ хоч і є серйозним ударом, але ще не руйнує взаємодію України із західними партнерами

2 хв читати
Кулеба: Рішення КСУ хоч і є серйозним ударом, але ще не руйнує взаємодію України із західними партнерами

Рішення Конституційного Суду України про визнання неконституційними окремих положень закону України "Про запобігання корупції" та ст. 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає кримінальну відповідальність за недостовірне декларування, хоч і є серйозним ударом, але ще не руйнує взаємодію України із західними партнерами, заявив глава українського МЗС Дмитро Кулеба.

"Я переконаний, що саме собою рішення Конституційного Суду хоч і є серйозним ударом, але ще не руйнує нашу взаємодію із західними партнерами. Водночас, якщо не вдасться подолати негативні наслідки цього рішення та забезпечити належне функціонування антикорупційної інфраструктури, тоді у нас буде проблема", - сказав він на онлайн-брифінгу в четвер.

Кулеба наголосив, що існування та ефективне функціонування цієї інфраструктури є важливим елементом взаємодії України із західними партнерами.

"З одного боку, в державі, яка сповідує принцип верховенства права, а саме такою є Україна, треба поважати рішення судів, будь-якого суду, але не можна при цьому не констатувати, що вчорашнє рішення Конституційного Суду створює серйозну проблему. Проблему не лише для внутрішнього розвитку України, а й для наших відносин із партнерами, які сприяли створенню антикорупційної інфраструктури України", - зазначив міністр.

Кулеба запевнив, що і президент України Володимир Зеленський, і уряд, зокрема Міністерство закордонних справ, абсолютно рішуче та принципово налаштовані на подолання наслідків проблеми, створеної рішенням КСУ.

"І вже незабаром ви побачите конкретні кроки в цьому напрямі", - заявив він.

Міністр зазначив, що завдання МЗС у цій ситуації - це спільно з партнерами знайти оптимальні шляхи вирішення створеної проблеми та забезпечити, щоб антикорупційна інфраструктура в Україні діяла належним чином.

"Ми робитимемо це не тому що від нас це хтось просить ззовні, ми робитимемо це, тому що боротьба з корупцією відповідає українським інтересам, інтересам українського народу, зміцненню добробуту українців та подальшому руху України шляхом європейської інтеграції", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА