15:09 29.10.2020

Стефанішина про рішення КС: Є сили всередині країни, зацікавлені в позбавленні українців "безвізу", запевняю, їм це не вдасться

2 хв читати
Стефанішина про рішення КС: Є сили всередині країни, зацікавлені в позбавленні українців "безвізу", запевняю, їм це не вдасться

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявляє, що обставини, в яких ухвалювалися нещодавні рішення Конституційного Суду України, викликають запитання й обурення.

"Безвізу" з ЄС бути! Є сили всередині країни, зацікавлені в тому, щоб зупинити європейську та євроатлантичну інтеграцію України, і водночас позбавити українців "безвізу". Запевняю, їм це не вдасться!" – наводить слова Стефанішиної прес-служба віце-прем'єра, коментуючи рішення КС і його можливий вплив на безвізовий режим, відносини з ЄС і НАТО.

На її думку, обставини, в яких ухвалювалися нещодавні рішення Конституційного Суду, викликають запитання й обурення.

"Це ще один сигнал, що реформа судової гілки влади, над якою зараз триває робота з Венеціанською комісією, має бути доведена до логічного завершення. Сьогодні президент Володимир Зеленський збирає термінове засідання РНБО задля вирішення відповідних питань", - додала вона.

Крім того, за її словами, президент уже заявив, що скористається своїм правом законодавчої ініціативи для відновлення ефективної роботи системи електронного декларування та відповідальності за порушення антикорупційного законодавства.

Зі свого боку уряд також вживає заходів, які унеможливлять зупинення вже розпочатих реформ, включаючи ті, які є основою для нашої європейської та євроатлантичної інтеграції України.

"Нагадую, що цей курс України до ЄС і НАТО є остаточним, невідворотним і закріплений в Конституції України", - наголосила вона.

Раніше видання "Європейська правда" з посиланням на лист посла України при ЄС Миколи Точицького на адресу віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної повідомило, що в Європейському Союзі занепокоєнні рішеннями Конституційного Суду України щодо діяльності антикорупційних органів і вважають, що це може стати підставою для тимчасового призупинення безвізового режиму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА