11:50 10.11.2020

До ВР упевнено пройшли б чотири партії - соцопитування

2 хв читати
До ВР упевнено пройшли б чотири партії - соцопитування

Політичні партії "Слуга народу", "Європейська солідарність", "Опозиційна платформа - За життя" і ВО "Батьківщина" впевнено здолали би п'ятивідсотковий електоральний бар'єр, якби вибори до Верховної Ради відбувалися найближчим часом, свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова з 30 жовтня по 5 листопада 2020 року.

Згідно з даними дослідження, якби найближчим часом відбувалися вибори до Верховної Ради, досить велику підтримку виборців здобула б партія "Слуга народу" (за неї готові віддати свій голос 19% усіх опитаних або 28% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за яку партію голосувати).

У свою чергу за політсилу "Європейська солідарність" готові віддати свій голос відповідно 13% і 21%, за партію "Опозиційна платформа ˗ За життя" ˗ відповідно 12% і 16,5%, ВО "Батьківщина" ˗ відповідно 6% і 8%.

При цьому партію "Сила і честь" підтримують відповідно 3% і 5%, ВО "Свобода" ˗ відповідно 2,5% і 4%, партію "Голос" ˗ відповідно 2% і 3%, Партію Шарія ˗ відповідно 2% і 2%, партію "За майбутнє" ˗ відповідно 2% і 2%, партію "Громадянська позиція" ˗ відповідно 1% і 2%, "Радикальну партію Олега Ляшка" ˗ відповідно 1% і 2%, партію "Українська стратегія Гройсмана" ˗ відповідно 1% і 2%, партію "Наш край" ˗ відповідно 1% і 1%, за партії "Пропозиція", "Опозиційний блок", "Перемога Пальчевського" ˗ менше ніж 1% опитаних.

Дослідження проводила соціологічна служба Центру Разумкова з 30 жовтня по 5 листопада методом інтерв'ю "обличчям до обличчя" за місцем проживання респондентів. Було опитано 2 020 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму й окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що представляє доросле населення за основними соціально-демографічними показниками.

Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95. Опитування проводилося у рамках проекту "Партійна система України після 2019 року: ключові особливості та перспективи подальшого розвитку", здійснюваного Центром Разумкова спільно з представництвом Фонду Конрада Аденауера в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА