12:10 23.12.2020

Рейтинг "Батьківщини" зміцнився за півтора року, "Слуги народу" - ослаб

2 хв читати
Рейтинг "Батьківщини" зміцнився за півтора року, "Слуги народу" - ослаб

Чотири партії впевнено пройшли б до Верховної Ради, подолавши 5-відстоковий прохідний бар'єр, якби парламентські вибори в Україні відбулися б найближчим часом, свідчать дані проведеного 16-20 грудня опитування соціологічної групи "Рейтинг", розміщені на її сайті.

За партію "Слугу народу" проголосували б 21,1% тих, хто готові голосувати й визначилися з вибором, за партію "Опозиційна платформа - За життя" - 17,3%, за партію "Європейська солідарність" - 15,2%, за партію "Батьківщина" - 10,9%.

Крім того, високі шанси подолання 5-відсоткового прохідного бар'єру у Радикальної партії та "Української стратегії Гройсмана", за які проголосували б за 4,8%респондентів, що визначилися з вибором. 4,3% проголосували б за партію "За майбутнє", 3,8% - за партію "Сила і честь", 3,5% - за "Голос", по 3,4% - за Партію Шарія та ВО "Свобода", 3,3% - за "УДАР Віталія Кличка".

Рейтинг інших політичних сил - менше ніж 2%.

Як повідомлялося, за даними опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" 2-3 листопада 2020 року, партію "Слуга народу" готові були підтримати 22,7% тих, що визначилися з вибором, за "ОПЗЖ" готові були віддати голоси 17,1%, за "Європейську солідарність" - 15,4%. ВО "Батьківщина" готові були підтримати 8,0%, "За майбутнє" - 4,5%, партію "Сила і честь" і "Радикальну партію Ляшка" - по 4,3%, "УДАР Віталія Кличка" - 3,7%, "Голос" - 3,6%, ВО "Свобода" - 3,5%, Партію Шарія - 3,4%, партію "Українська стратегія Гройсмана" - 3,1%, інші політсили - менше ніж 3% кожну.

Отже, за минулі півтора місяця суттєво зріс рейтинг у "Батьківщини" (на 2,9 процентних пункту) й в "Української стратегії Гройсмана" (на 1,7 процентних пункту), а знизився - у "Слуги народу" (на 1,6 процентних пункту). У решти політсил зміна рейтингу не перевищує 0,5 процентних пункту.

Під час дослідження 16-20 грудня методом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face) було опитано 2 тис. респондентів віком від 18 років і старше у всіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму і Донбасу. Похибка репрезентативності дослідження: не більше ніж 2,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА