17:36 20.01.2021

Джапарова висловлюється за ухвалення в Україні нового закону про санкції та зміну інших пов'язаних із санкціями законів

2 хв читати
Джапарова висловлюється за ухвалення в Україні нового закону про санкції та зміну інших пов'язаних із санкціями законів

Перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова висловлюється за ухвалення нового закону про санкції та внесення змін до інших законів, що впливають на санкційну політику країни.

"На сьогодні в Кримінальному кодексі України є лише одна стаття, що дозволяє переслідувати осіб, які незаконно відвідують Крим... - про порушення порядку в'їзду на окуповану територію. А ось за інвестиції в АРК, за економічну діяльність (на півострові - ІФ) відповідальність взагалі не передбачена, і тому ми підтримуємо та закликаємо замінити сумнівно відомий закон про ВЕЗ "Крим" і чітко визначити, яка діяльність дозволяється, а яка забороняється, і які санкції за порушення цієї заборони", - заявила Джапарова під час комітетських слухань "Зовнішньополітичні аспекти деокупації АР Крим та міста Севастополь: парламентський вимір" у форматі відеоконференції в середу.

Вона наголосила, що чинний закон "Про створення вільної економічної зони "Крим" та особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території" (набув чинності у вересні 2014 р.- ІФ) дисонує із зовнішньополітичними намірами та зусиллями України.

"Коли ми просимо країни не вести бізнес із Кримом..., а у самих - закон про вільну економічну зону", - зазначила Джапарова.

До основних наявних проблем у законодавстві Джапарова віднесла відсутність відповідальності за порушення санкцій, чіткого визначення дій, які підпадають під санкційні обмеження, контролю за терміном дії санкцій.

Вона наголосила, що Україна політично приєднувалася до санкційних рішень Ради ЄС, але жодного разу їх не імплементувала через відсутність у національному законодавстві відповідних процедур.

"Ми вважаємо, що для врегулювання цих проблем необхідно кодифікувати законодавство у сфері санкцій. Під кодифікацією ми бачимо не лише ухвалення нового закону про санкції, а й внесення змін до інших законів, які безпосередньо не пов'язані із санкціями, однак створюють необхідний ґрунт для дій органів влади та правоохоронних органів", - зазначила перший заступник міністра.

Вона також вважає за необхідне ухвалити закон, який визначив би статус політичних в'язнів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА