10:17 25.02.2021

Жовква: Дипломати працюють над підготовкою візиту Зеленського до США та Азійського регіону

2 хв читати
Жовква: Дипломати працюють над підготовкою візиту Зеленського до США та Азійського регіону

Дипломати продовжують працювати над підготовкою "великого азійського турне" президента України Володимира Зеленського, а також його майбутнього візиту до Сполучених Штатів Америки, заявив заступник керівника Офісу президента (ОП) Ігор Жовква.

Як повідомляє прес-служба президента в четвер, в інтерв'ю одному з інтернет-видань Жовква зазначив, що українські дипломати провадять активну роботу над підготовкою офіційного візиту Володимира Зеленського до США.

Заступник глави ОП уточнив, що вже налагоджено контакт з адміністрацією нового президента США, а нещодавно відбулася телефонна розмова міністра закордонних справ України з Державним секретарем США.

"Триває робота по лінії не лише Державного департаменту, а й Білого дому", - наголосив Жовква.

За його словами, нині також готують телефонну розмову між лідерами України та США.

"Безумовно, така розмова відбудеться. Я б не драматизував - не відраховував дні, хвилини й години. Вона буде, так само, як буде і взаємний обмін візитами", - зазначив заступник глави ОП.

Водночас він уточнив, що лідери України та США планують обговорити питання політичної підтримки, ширшого залучення США до переговорів з мирного врегулювання на Донбасі та деокупації Криму, економічного співробітництва.

Крім того, Жовква повідомив, що наразі українські дипломати формують остаточний перелік країн, які Володимир Зеленський відвідає з офіційним візитом у рамках свого майбутнього "азійського турне". Планується, що до нього увійдуть Китай, Південна Корея, Індонезія та інші.

"Тривають переговори дипломатичними каналами, але станом на зараз сказати точну дату візитів неможливо з об'єктивних причин - на жаль, Азійський регіон так само, як і всі інші регіони світу, періодично потерпає від коронавірусу", - зазначив заступник глави ОП.

Він додав, що вже підготовлено низку угод, а також перспективні проекти для розвитку торгівлі та залучення інвестицій в Україну.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА