17:29 04.03.2021

У "Слузі народу" підтримують зменшення кількості нардепів - Корнієнко

1 хв читати
У "Слузі народу" підтримують зменшення кількості нардепів - Корнієнко

У партії "Слуга народу" підтримують зменшення кількісного складу народних депутатів до трьохсот, повідомив лідер політичної сили, перший заступник голови однойменної парламентської фракції Олександр Корнієнко.

"Ми готові його (законопроект про внесення змін до Конституції України щодо зменшення кількості народних депутатів - ІФ) щонайменше ще раз обговорити на фракції, але я не думаю, що багато хто буде проти, тому що є позиція президента, неодноразово озвучена, це було і в передвиборчій програмі партії", - сказав Корнієнко в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він наголосив, що законопроект підготовлений і його можна виносити на голосування. "Почекаємо, коли законопроект опиниться в залі, і подивимося, як колеги за нього голосуватимуть", - зазначив народний депутат.

Корнієнко також нагадав, що громадяни України підтримали зменшення складу парламенту до 300 народних депутатів і під час опитування, ініційованого президентом України Володимиром Зеленським у жовтні минулого року.

Як повідомлялося, комітет з питань правової політики 14 січня рекомендував Верховній Раді схвалити в цілому (фінальний варіант) зміни до Конституції про зменшення кількісного складу парламенту.

4 лютого 2020 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні президентський законопроект №1017 "Про внесення змін до ст. 76 і 77 Конституції України", яким пропонується скоротити кількість народних депутатів до 300 і обирати їх за пропорційною системою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА