09:43 15.03.2021

В Україні розраховують, що голова ПАРЄ зможе в Москві порушити питання щодо повернення Криму та виведення російських військ з Донбасу

2 хв читати
В Україні розраховують, що голова ПАРЄ зможе в Москві порушити питання щодо повернення Криму та виведення російських військ з Донбасу

Віце-президент Парламентської асамблеї Ради Європи, народний депутат України фракції "Слуга народу" Олександр Мережко розраховує, що голова ПАРЄ Гендрік Дамс під час свого візиту до Москви 14-16 березня зможе порушити питання окупованого Криму, російської військової присутності на Донбасі та справи збитого російськими військовими літака "Малайзійських авіаліній" рейсу MH-17.

"У пана Дамса широке коло питань, яке він може порушити під час переговорів із росіянами: повернення Україні тимчасово окупованого Криму, взаємодія з міжнародним слідством у справі про збитий російськими військовими літак "Малайзійських авіаліній" MH-17, виведення російських військ зі сходу України, звільнення українських заручників і політв'язнів, зокрема активістів кримськотатарського народу. Чи скористається пан Дамс можливістю порушити ці питання перед "російськими партнерами"? Чекати на відповідь недовго", - сказав Мережко агентству "Інтерфакс-Україна".

Він також наголосив, що ці питання - лише українська складова, а, окрім них, "ще є питання стосовно Грузії, Молдови, є також справа Навального, яке безпосередньо стосується авторитету Берліна, є й справа Скрипалів, стосовно якої відома позиція Лондона". "Не забудемо й величезний блок проблемних питань щодо захисту прав людини в самій Росії і перспективи виконання цією державою рішень ЄСПЛ. Тобто йдеться про візит високопоставленого представника ПАРЄ до столиці держави - міжнародного терориста, представники якої через різні обставини поки що перебувають за спільним столом міжнародних переговорів", - додав Мережко.

Водночас віце-президент ПАРЄ звернув увагу на те, що цей візит Дамса до Москви цілком відповідає повноваженням голови Парламентської асамблеї. Водночас, за словами Мережка, цей візит здійснюється на запрошення російської сторони, яка "використовує прагнення чиновників Ради Європи хоч якимсь чином прорвати інформаційну блокаду, спричинену COVID-19, часто на шкоду і так зруйнованому авторитету Ради Європи та його асамблеї".

"Як відомо, восени минулого року росіяни так само наполегливо затягували до себе генерального секретаря Ради Європи Марію Пейчинович-Бурич і власне Гендріка Дамса, який дуже хотів, проте не зміг здійснити візит до Москви саме з огляду на коронавірус. Важливо зазначити, що цього разу українська сторона, як і напередодні візиту генерального секретаря Ради Європи Марії Пейчинович-Бурич, довела до відома пана Дамса сигнали про репутаційні ризики візиту у відповідь. Я впевнений, що в європейському істеблішменті ще свіжі спогади про приниження Жозепа Бореля під час нещодавнього візиту до Росії", - додав політик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА